Digidexo.com

Effekten av røyking på triglyseridnivåer

Effekten av røyking på triglyseridnivåer


I de siste tiårene har det blitt tydelig gjennom forskning og studier at røyking har en samlet negativ effekt på folks helse. Selv om du ikke røyker, kan du oppleve disse negative bivirkninger hvis du blir utsatt for betydelige mengder passiv røyking. En slik negativ konsekvens er høyere triglyseridnivåer i blodet, som kan føre til andre helseproblemer hvis ikke tatt vare på.

Triglyseridnivåer

Triglyserid er et fett, noe som er grunnen til at det bør holdes på et lavt nivå og så for å være sikker på at nivået opprettholdes. Høy triglyseridnivåer kan være forårsaket av en rekke faktorer, inkludert fedme, familiehistorie, ingen trening eller røyking. Triglyserid er målt i milligram per desiliter i blodet, og et tall under 150 mg / dL er normalt anses å være en sunn triglyseridnivå, ifølge American Heart Association. Alt mellom 150 og 199 anses borderline, som mer 200 er høy, og mer enn 500 er meget høy.

Forholdet mellom røyking og triglyserider

Ifølge en undersøkelse utført av JP Garg ved University of California, San Francisco, og hans kolleger og publisert i "Journal of Post Medicine" i 1982, ikke røyking ikke ha umiddelbar effekt på triglyseridnivåer. Dette betyr at triglyseridnivåer ikke stiger umiddelbart under eller etter å røyke en sigarett. Til tross for at triglyseridnivåer ikke er umiddelbart berørt, har det blitt påvist at nivåene er tegnet over tid for de som røyker, spesielt konsistente røykere og særlig mer du røyker.

Konsekvenser av høy triglyseridnivåer

Høye triglyseridnivåer sette deg i fare for ytterligere helsemessige komplikasjoner og problemer i det lange løp. Du kan ikke se noen ytre tegn eller symptomer på triglyseridene selv, men det er fortsatt risiko forbundet med tilstanden. Fordi triglyserider er et fett og er knyttet til blodet, ha høye nivåer setter deg i større risiko for koronarsykdom, hjerneslag, hjerteinfarkt, pankreatitt, og relaterte sykdommer.

Senking triglyseridnivåer

Den første logiske skrittet for å senke triglyseridnivåer hvis du er en røyker, er å slutte å røyke. Men for folk flest, høyt triglyserid er ikke forårsaket utelukkende av én faktor, så for å virkelig og effektivt redusere triglyseridnivåer, må du justere din livsstil og vaner. Å spise mat som er bra for hjertet og kolesterol er et godt skritt, og fysisk aktivitet og trening er absolutt nyttig også. Du bør også begrense alkoholforbruket og se på vekten. Medisiner er tilgjengelige for å hjelpe kontroll kolesterol og triglyseridnivåer; Men de bør kun brukes i forbindelse med en sunn livsstil for at hele kroppen til å bli sunnere og føle effekten av lavere triglyseridnivåer, ifølge American Heart Association.

Kontinuerlig Care for høy triglyseridnivåer

Når du vet at dere har høye triglyseridnivåer, må du fortsette å følge opp med legen din til rutineblodprøver for å holde et øye på nivåene. Videre løsninger på høye triglyseridnivåer, for eksempel mosjon og et sunt kosthold, er langsiktige endringer som du må følge gjennom. Ellers vil triglyseridnivåer enten forbli den samme eller fortsette å stige. Røyking er absolutt en faktor, og du bør kutte ned på røyking eller slutte som en start til å senke triglyseridnivåer, men da må du ta ytterligere tiltak og hold deg til den.