Digidexo.com

Magesår Cures

Magesår er åpne sår i slimhinnen i magesekken eller tolvfingertarmen av tynntarm. Disse sårene er skapt av magesyre og fordøyelses magen enzym kalt pepsin. Det er noen få behandlinger for magesår, men den type behandling avhenger av hva som har forårsaket sår til å begynne.

To viktigste årsakene

Det pleide å være trodde at stress og kosthold var viktigste bidragsyterne til magesår, men nå medisinske fagfolk peker på to andre gjerningsmennene: Helicobacter pylori (H. pylori) bakterier og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs). Et sår forårsaket av H. pylori bakterier blir typisk behandlet med en rekke medikamenter, og et sår forårsaket av en NSAID avtar vanligvis når en person har sluttet å bruke stoffet ansvarlig for den.

Triple Therapy

Triple terapi er en serie av medisiner som brukes til å behandle magesår forårsaket av H. pylori bakterier. Under denne behandlingen, noe som tar omtrent to uker, tar en pasient:
-Bismuth Subsalicylate (f.eks, Pepto-Bismol) fire ganger per dag
-Tetracycline (Antibiotika) fire ganger per dag
-Metronidazole (Antibiotika) tre ganger per dag

Dual Therapy

Dual terapi er et annet behandlingsalternativ for magesår forårsaket av H. pylori bakterier. Den ble utviklet for pasienter som ikke responderte godt kompleksiteten og bivirkninger av trippelterapi. Den forenklede dobbelterapi også vanligvis varer i ca to uker, og består av å ta:
-Amoxicillin (Antibiotika) tre ganger per dag
-Metronidazole (Antibiotika) tre ganger per dag

Unngå NSAIDs

Når en persons magesår er forårsaket av et NSAID som aspirin, ibuprofen og naproksen, består behandlingen vanligvis om å stanse NSAID som forårsaket sår. Grunnen sår var utviklet på grunn av en av disse stoffene skadet slimete laget i magen og / eller hindret ved magens evne til å helbrede seg selv. I tillegg til å være instruert om å slutte å ta ansvar medisiner, kan en person med et NSAID-relaterte sår også være foreskrevet antacids, legemidler som kalles H2-blokkere eller protonpumpehemmere for å redusere mengden av syre som produseres i magen.

Livsstil endringer

Ifølge Mayo Clinic, ca 5 til 10 prosent av amerikanerne får magesår i løpet av livet. Noen faktorer som kan gjøre en person mer sannsynlig å få magesår er røyking, drikking, forbruker aspirin og tidligere sår. Noen som allerede har et sår er oppmuntret avstå fra røyking, drikking og ta aspirin eller andre NSAIDs, selv om personens sår ble forårsaket av H. pylori bakterier.

Symptomer

Selv om noen sår produserer ingen merkbare symptomer, hvis du har et sår kan du oppleve ett eller flere av følgende:
-En Gnager / brennende følelse i magen mellom brystbenet og navlen
-Vekt Tap
-Appetite Tap
-Nausea
-Fatigue
-Weakness
-Blood I avføring eller oppkast

Hvis du mistenker at du har en sår, gjør en avtale med en lege så snart som mulig. De tre siste symptomer på listen kan være forårsaket av en blødende sår, en alvorlig tilstand som kan kreve kirurgi.