Digidexo.com

Hvordan Kvel Kjøtt i Sunne Sauser

Mens tradisjonelle sauser og sauser er ofte pakket med fett og kolesterol, sunnere, vitaminrike sauser er ikke så vanskelig å forberede seg som mange tror. Legg smaken og bluss til kjøttretter, uten alle de unødvendig fett og kalorier, ved å følge disse enkle trinnene.

Hvordan Kvel Kjøtt i Sunne Sauser

Hvordan Kvel Kjøtt i Sunne Sauser

•  Tenk frisk. Friske grønnsaker egner seg godt til sunne sauser. Prøv hakke tomater, grønn, rød og gul paprika, løk og zuchinni. Fres grønnsakene i en liten mengde olivenolje eller småkoke i friske grønnsaker eller tomatjuice, for en god saus. Hakket, kan fersk sopp kokes på samme måte, for å skape en sunn saus som vil kompliment kjøttboller, roastbiff, biff, kylling og mange andre typer kjøttretter. Hakkede, blandet, friske grønnsaker som spinat, sennep og grønne grønnsaker kan ulmet i en liten mengde vann, over svak varme, for å skape en interessant og smakfull saus til vitamin-rik kylling, skinke og svinekjøtt retter.

La blender gjøre jobben. Hvis du har en blender eller food prosessor, kan du enkelt lage sauser høye i smaken, og vitamin innhold, fra ferske grønnsaker. Bare puré dine favoritt grønnsaker, enten rå eller forstekt. Tynn blandingen med litt vann, gulrot, tomat eller grønnsaksjuice, før det er av den konsistensen du foretrekker. Noen flavorful grønnsaker til bruk i pureer inkluderer tomaotes, squash, søtpoteter eller yams, nyre eller pinto bønner, gule erter, avocado eller gresskar.

Spice den opp. Bruk generøse mengder urter og krydder i pureer og sautes. Friske urter øke både smak og næringsinnhold. Bruk rikelig med hakket fersk hvitløk, basilikum, timian og oregano i tomatbaserte sauser. Friske urter som dill, persille, rosmarin, salvie og gressløk kan gi flere helsemessige fordeler, og samtidig forbedre smak og øye appell. Nykvernet sort og rød pepper vil også legge smak til sauser, uten de ernæringsmessige farene forbundet med raffinert bordsalt.

Blid ting opp. Fruktsauser er fullpakket med vitaminer og legge til en fantastisk smak til svinekjøtt og fjærfe retter. Frukt å vurdere inkluderer fersk ananas, eple, appelsin, mango, papaya, kiwi, sitron, lime og de fleste varianter av melon (unntatt vannmelon). Mange frukter egner seg godt til "salsa" stil sauser. Bare terninger frukt i en hvilken som helst kombinasjon du foretrekker det, la det småkoke på lav, i en bit av naturlig fruktjuice, og du har en elegant og smaksrik saus sikker på å tilfredsstille selv den mest kresen i matveien. I et travelt? Lag en smakfull plomme eller fersken saus fra butikken kjøpte, anstrengt babyen frukt. Tynn med litt juice og tjene på stek eller bakt svinekjøtt, skinke eller koteletter for en rask og sunn hovedrett.

kremete sauser. Tradisjonelle krem ​​sauser inneholder ofte mye fett og kalorier som er mot sin hensikt til et sunt kosthold. Substitute lettmelk og oster i oppskrifter som kaller for hele meieriprodukter. Bruk helsebevisste smørerstatninger samt å kutte ned på mettet fett og kolesterol, uten å gi opp smaken. I oppskrifter som inneholder rømme, kan du ofte erstatte vanlig yoghurt for flere helsemessige fordeler. Legge ferske grønnsaker til din favoritt krem ​​sauser kan også øke næringsverdien. Grønnsaker som brokkoli, sopp, gulrøtter og fersk hel erter fungerer godt i kremete retter. Disse grønnsakene kan legge smak, tekstur og øye appell til sunnere versjoner av krem ​​sauser.

Hint

  • Fersk, hel råvarer har mer ernæringsmessig verdi enn hermetisert frukt og grønnsaker.
  • Når du velger frukt og grønnsaker juice, velg de som er merket "100% juice" for å beskytte mot tilsetting av salt, sukker og konserveringsmidler.
  • Bruk ferske råvarer innen 3 til 4 dager etter kjøpet for å hindre tap av vitamin innhold, og / eller at de ødelegges.