Digidexo.com

Diagnose av et hudutslett

Diagnose av et hudutslett


Mange utslett se like ut, men det er forskjellige typer.

Type 1: Acne

Akne kan identifiseres ved hvite hoder, svarte hoder eller kviser og små sekker som kan popped å slippe pus. Akne kan kureres ved å se en hudlege eller enda enklere ved å plukke opp litt medisin fra en lokal stoff butikken.

Type 2: Rosacea

En spyles utseende på et ansikt er ofte kjent som rosacea. Dette hudutslett er ikke veldig forstått og ikke trenger å bli behandlet. Det kan føre til lavere selvfølelse hos mennesker som har det, og det er ingen kur for utslett. Blodkar i ansiktet, rennende og irriterte øyne, og rødhet i ansiktet er indikatorer på utslett.

Type 3: Byller

Hvis du har et utslett som ser ganske ekkelt, vondt og ser litt ut som en kvise, har du kanskje en byll. Byller er en hudinfeksjon forårsaket av infiserte hårsekker. De kan fylle med pus og bli veldig øm. Du ønsker kanskje å kontakte lege dersom du får en byll, men du kan selv behandle det ved å legge den med en varm komprimere og setter antibiotisk salve på den.

Type 4: Cellulitt

Cellulitt er en bakterie-infeksjon som forårsaker rødhet i den infiserte delen av kroppen. Det ofte er forårsaket av bakterier komme inn i sprekker og sår i huden. Hvis venstre ubehandlet, kan det bli et alvorlig problem som kan spre seg til andre deler av kroppen. Antibiotika kan tas for å kurere cellulitt når den er fanget tidlig. Hvis du tror du kan ha cellulitt, bør du umiddelbart informere legen din.

Andre utslett

Meslinger, vannkopper, femdeler sykdom og insektbitt kan betraktes hudutslett. Det er mange flere utslett, så hvis du tror du kan ha noen av de ovennevnte utslett eller andre, bør du kontakte lege for å få behandling. Husk det er mange typer utslett som blir behandlet forskjellig, og mange av disse utslett likere, men er det ikke. Ikke behandle deg selv for et utslett som du ikke er sikker på.