Digidexo.com

Risikofaktorer for koronarsykdom

The American Heart Association har gjennomført mange kliniske studier og studier for å bestemme risikofaktorer for koronarsykdom. Noen er mer kontrollerbar enn andre og noen er mulig å behandle. Det er viktig å kjenne til risikofaktorer og hva som kan gjøres for å endre dem til å forhindre denne dødelige sykdommen.

Alder, kjønn og slektshistorie

The American Heart Association har identifisert tre faktorer utenfor vår kontroll som bidrar til koronarsykdom (CAD): alder, kjønn og arvelighet. Som vi alder, er sannsynligheten for CAD øker. Menn er også mye mer utsatt for hjerteproblemer enn kvinner; menn har en tendens til å ha problemer tidligere i livet og er mer sannsynlig å ha hjerteinfarkt enn kvinner, selv etter overgangsalderen. Genetikk er en stor del av de ukontrollerbare risikofaktorer. Familiehistorie med hjertesykdom øker også risikoen.

Røyking

Røyke sigaretter og sigarer kan føre til hjertesykdom. Sannsynligheten for en røyker utvikler CAD er to til fire ganger større enn for en nonsmoker. Sigarettrøyking kan også føre til plutselig hjertestans hos dem som allerede har utviklet sykdommen. Nonsmokers som bor eller arbeider i et miljø der passiv røyking er vanlig er på et høyere risiko for hjerteproblemer.

Ikke-aktiv livsstil

De som lever et stillesittende liv har en bedre sjanse for å få hjertesykdom enn sine fysisk aktive kolleger. Gjør kardiovaskulær trening minst 30 minutter om dagen fem dager i uken vil redusere tendensen for CAD. Cardio inkluderer svømming, jogging, sykling, turgåing eller annen høy aktivitet.

Høy Kolesterol

Ifølge Mayo Clinic, høye kolesterolverdier øker risikoen for plakk dannelse i blodet og åreforkalkning. De ideelle totale kolesterolnivået er 200 mg / dl eller mindre. Disse menneskene har lavest risiko for koronar hjertesykdom. Grensen nivåer er mellom 200 og 239 mg / dl. De i denne kategorien må være mer forsiktige med deres livsstil, spesielt hvis de har andre risikofaktorer. Noen med 240 mg / hl eller over har høyt kolesterol og er på mer enn dobbelt så stor risiko for CAD enn noen med mindre enn 200 mg / dl. Risikoen for forhøyede kolesterolnivåer er direkte relatert til andre risikofaktorer. For eksempel, er denne risikoen forsterkes når andre faktorer er til stede slik som røyking eller bor en stillesittende livsstil. En persons kolesterolnivå påvirkes av en persons alder, kjønn, familiehistorie og kosthold.

High Blood Pressure

Blodtrykket varierer vanligvis i tre kategorier: normal, prehypertension og hypertensjon. Den øverste rekke er det systoliske lesing og bunnen er det diastoliske lesing. Normalt blodtrykk er 120/85 mmHg eller mindre. Prehypertensjon spenner 120-139 mmHg for systolisk nummer og 80-89 mmHg for diastolisk tall. De med lesninger av 140/90 mmHg eller høyere har hypertensjon.

Blodtrykk er en viktig faktor i CAD. Høyt blodtrykk forårsaker arterier å stivne og tykne gjør det vanskelig for blodet å flyte lett. Det øker også belastningen på hjertet. Kombinasjonen av høyt blodtrykk med en annen risikofaktor som røyking eller høyt kolesterol, øker sjansen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.