Digidexo.com

Hva er årsakene til lav vekt hos barn?

Hva er årsakene til lav vekt hos barn?


Det finnes masser av medieoppmerksomhet gitt til barndommen fedme og helserisiko involvert med å ha en overvektig barn. Men 112 millioner barn over hele verden har det motsatte problemet - de er undervektige. Genetikk kan spille en avgjørende rolle i å bestemme et barns størrelse; Hvis foreldre og besteforeldre av et barn er mindre enn gjennomsnittet, er det ikke uvanlig for barnet å være mindre enn gjennomsnittet. Men, det finnes andre mer om årsaker noen barn er undervektige.

Diet

Kosthold spiller en stor rolle i ditt barns fysiske utvikling. Det finnes ulike ernæringsmessige grunner et barn kan ikke være en sunn vekt, som for eksempel fattigdom, hvor næringsrik mat ikke er tilgjengelig på grunn av pengeproblemer eller andre problemer. Noen er bekymret for fedme foreldre gir ikke nok mat rik på kalsium og protein. Selv om du ikke ønsker å over-mate barnet ditt, og gir ham med en balansert diett, inkludert hele korn, meieriprodukter, proteiner, frukt og grønnsaker bør hjelpe ham å opprettholde en sunn vekt.

Hyperthyriodism

Hvis barnet ditt har et sunt kosthold, men er fortsatt merkbart undervektig, kan hun ha en skjoldbrusk problem. Skjoldbruskopprettholder flere funksjoner i kroppen, blant annet stoffskifte og fordøyelse. En tilstand som kalles hypertyreose hastigheter alt opp når skjoldbruskkjertelen er overaktiv. Hypertyreose fører også barna til å gå ned i vekt, selv når deres appetitt er sterke. Andre symptomer på hypertyreose inkluderer rask hjerterytme, svetting og nervøsitet.

Spiseforstyrrelser

Selvbilde kan påvirke vekten hos eldre barn. Ifølge en University of Michigan informasjons veiledning for foreldre, anoreksi og bulimi er vanlig hos eldre barn. En person som lider av anoreksi frykt blir fett og kutter ned på hvor mye han spiser som resultat. Mens spiseforstyrrelser er oftere sett i jenter, en av fire barn som lider av anoreksi er gutter. En person som lider av bulimi vil overstadig spise og deretter tvinge seg selv til å kaste opp fordi han føler fett. Dårlig selvbilde og spiseforstyrrelser starte så tidlig som 5 år og kan stamme fra flere faktorer, slik som gruppepress og observere foreldre slanking eller sliter med sin egen vekt.

Regelmessige kontroller

Mange barn naturligvis veie mindre enn gjennomsnittet, men er sunt uansett. Det er imidlertid noen iboende risiko for å bli undervekt, for eksempel en reduksjon i immunsystemet effektivitet. Planlegg periodiske legebesøk for å sikre at barnet vokser med en riktig hastighet. Hvis du oppdager en plutselig endring i barnets vekt eller appetitt, ta henne med til en lege umiddelbart for å utelukke medisinske tilstander som fordøyelse problemer og andre mer alvorlige sykdommer.