Digidexo.com

Hva er behandlingen for Aortastenose?

Aorta mottar blod fra det venstre ventrikkel gjennom aorta-ventilen, og distribuerer blodet til resten av kroppen. Aortastenose er en tilstand der aortaklaffen åpner ikke bred nok for blodet å passere gjennom den. Revmatisk feber er en årsak til Aortastenose. Symptomer på Aortastenose er kortpustethet, besvimelse og brystsmerter. Narkotika brukes til å administrere, men ikke kurere, Aortastenose.

Overvåking

Pasienter medisinsk diagnostisert med Aortastenose som viser milde symptomer, som for eksempel å være sliten, eller ingen symptomer i det hele tatt bør rådes til å unngå anstrengende idrett og trenger å bli overvåket av deres helsepersonell.

Diuretika

Blodstrømmen ut av hjertet blir hindret i Aortastenose, forårsaker blod for å sikkerhetskopiere inn i hjertet og deretter til resten av kroppen. Dette fører til væskeretensjon, som dokumentert av hevelse i bena. Væskeretensjon kan behandles med en gruppe av medisiner som kalles diuretika. Disse medikamentene fremme væske fjerning gjennom urinering.

Nitrater

Brystsmerter eller angina er et annet symptom på Aortastenose. Denne innstrammingen, knusing type brystsmerter er assosiert med hjerteproblemer. En klasse av medikamenter som kalles nitrater kan benyttes for å redusere smerte.

Antibiotika

Bakterier kan bli introdusert i blodet under tannbehandling eller invasiv kirurgi. En pasient med Aortastenose er i fare for å utvikle hjerteinfeksjoner hvis han undergår noen av disse fremgangsmåter. Kontrahering et hjerte infeksjon kan føre til ytterligere skade av aorta ventiler. Derfor bør han få antibiotika forebyggende behandling før eventuelle invasive eller dental prosedyrer for å redusere sin risiko for å utvikle en infeksjon.

Digitalisglykosider

Hjertet kan slå uregelmessig i Aortastenose. Digitalisglykosider kan gis til pasienter med symptomer på uregelmessig hjerterytme å øke evnen til hjertemuskelen til å trekke seg sammen på riktig måte.

Kirurgi

For pasienter som kvalifiserer, er kirurgi den mest effektive behandlingen for Aortastenose. Pasienter kan ikke kvalifisere for kirurgisk behandling på grunnlag av alder, livsstil, generell helse og om de har co-eksisterende sykdommer. Kirurgi anbefales når medisiner er ikke lenger effektive og en pasient viser alvorlige symptomer på denne tilstanden, inkludert hjertesvikt, kortpustethet, besvimelse, og brystsmerter. Kirurgisk behandling kan innebære ballong valvuloplasty eller ventil erstatning.