Digidexo.com

Hvordan å plukke grønnsaker som fremmer sunn hud

Prøver å fremme sunn hud med grønnsaker i kostholdet ditt? Det er lett å plukke grønnsaker som er rike på vitaminer og mineraler som er bra for huden din. Følg disse trinnene for å finne og innlemme de beste grønnsakene for sunn og strålende hud.

Hvordan å plukke grønnsaker som fremmer sunn hud

•  Har du tørr, flassende hud? Få mer vitamin A i kosten. Noen av de beste grønnsakene for huden din er de som er mørk grønn og oransje i fargen som de er rike på vitamin A, en anti-aging antioksidant. Noter hvilke av dine favoritt grønnsaker er grønne eller oransje. Spis mye grønne blader regelmessig for glødende hud.

bekjempe rynker ved å spise mat rik på vitamin C. Vitamin C reduserer frie radikaler skader på huden forårsaket av sol og forurensing, som forårsaker tegn på for tidlig aldring og rynker. Foods høy i vitamin C inkluderer rød og grønn paprika, brokkoli, grønnkål og guava.

Vitamin E er en annen antioksidant som bekjemper tegn på aldring og rynker. Kombinert med vitamin A, er det effektivt i å forebygge noen hudkreft. Laste opp på vitamin E matvarer som spinat, tomater, svisker, fersken, asparges og avokado.

Hvis du er rettet mot spesifikke problemer med huden din, kan det være lurt å få mer av enkelte vitaminer og mineraler. For eksempel, hvis du prøver å bli kvitt akne, matvarer som er rike på sink eller vitamin A er ideelle valg. Noen matvarer som er rike på vitamin A blant annet søtpoteter, spinat, gulrøtter og honningmelon.

Hint

  • Prøv å få vitaminer naturlig gjennom det daglige anbefalte 3 til 5 porsjoner med grønnsaker. Spis grønnsaker rå eller lett kokt (ikke overstekt) å beholde mest næringsstoffer.
  • Unngå syntetiske vitamintilskudd, som kan være skadelig eller legge store mengder av næringsstoffet.