Digidexo.com

Slik unngår du at Fuchs dystrofi

Fuchs dystrofi er en øyesykdom hvor celler langs den indre overflate av hornhinnen, kalt endotelium, blir dysfunksjonelle og kan resultere i nedsatt syn. Sykdommen rammer vanligvis begge øynene og rammer kvinner mer enn det gjør men.A person med Fuchs dystrofi kan våkne opp med tåkesyn og smertefull hevelse i øynene fordi endotelceller har gradvis forverret seg. Det er en arvelig sykdom som hvis en av en persons foreldre har sykdommen, og at personen har en 50% sjanse for også å utvikle condition.Since dette er en arvelig sykdom, er det ingen måte å fullstendig forhindre sykdom. Det er noen skritt å ta for å holde sykdommen fra å bli alvorlig.

Slik unngår du at Fuchs dystrofi

Slik unngår du at Fuchs dystrofi

•  Besøk øyelegen regelmessig. Jo før legen finner symptomer på Fuchs dystrofi, kan jo mer legen gjøre for å hjelpe tilstanden. Leger vanligvis ikke begynne å finne tegn på sykdommen inntil en person er i deres 30-tallet eller 40-tallet. Synsproblemer begynner vanligvis i 50-årene.

I begynnelsen stadier av Fuchs dystrofi, drops bruk øyet. Konsentrert saltvann øyedråper kan dehydrere hornhinnen og bedre syn.

Hvis det fortsatt er symptomer på Fuchs dystrofi, tørke øynene kort med hårføner. Dette vil bidra til symptomer på Fuchs dystrofi blir verre.

Unngå grå stær kirurgi. Under fjerning av katarakt kirurgi, kan små biter av katarakt fragmenter treffer endotelium, som sammen med fluid som sirkulerer inne i øyet, kan føre til mer skade på corneal endothelium.

Hvis katarakt kirurgi ikke kan unngås, må du kontrollere at kirurgen bruker forholdsregel. En katarakt kirurg kan vurdere risiko og endre teknikken av katarakt kirurgi for å beskytte endotelceller.

Hint

  • Noen av symptomene på Fuchs dystrofi er smerter i øyet, øye følsomhet for lys, og følelsen av at noe er i øyet når det er ingenting der. En person skal ringe legen dersom disse symptomene er erfarne.
  • Komplikasjoner av Fuchs dystrofi inkluderer mild til alvorlig synstap til hyppige, sterke smerter som tilstanden blir verre.
  • Til slutt kan hornhinnetransplantasjon kirurgi være nødvendig for å gjenopprette visjon. Fuchs dystrofi er en ledende årsak til hornhinnetransplantasjoner i USA.