Digidexo.com

Pediatric Sleep Disorders

Pediatriske søvnforstyrrelser påvirker barn i alle aldre. De varierer i symptomer og alvorlighetsgrad. Konsekvensene av en søvnforstyrrelse hos barn kan inkludere en nedgang i skoleprestasjoner, angst, irritabilitet og atferdsproblemer. Noen barn vokser problemet. I mellomtiden, kan visse tilstander behandles og endringer i søvnvaner kan også hjelpe.

Typer

Det finnes flere typer pediatriske søvnforstyrrelser. Mange av de lidelser er lik voksen søvnproblemer. En av de mer vanlige søvnforstyrrelser hos barn i alle aldre, inkludert spedbarn, er søvnapné. Natteskrekk er også relativt vanlig, spesielt hos små barn. Søvngjengeri og søvnløshet også påvirke barn.
Hyppigheten av søvnforstyrrelser varierer sterkt. Noen barn opplever søvnproblemer ofte, mens andre bare har en sporadisk problem.

Årsaker

Det finnes en rekke årsaker til pediatriske søvnforstyrrelser, selv om årsaken til alle lidelser er ikke kjent. I obstruktiv søvnapné, er barnets luftveier delvis blokkert, ofte fra store mandler eller andre fysiske abnormiteter. Den eksakte årsaken til natt redslenes er ikke kjent, imidlertid visse faktorer synes å bidra til uorden, slik som søvnmangel. Andre faktorer som kan bidra til pediatriske søvnforstyrrelser inkluderer dårlige søvnvaner, visse medisiner, for eksempel steroider, og emosjonelle problemer.

Symptomer

Symptomer variere vidt, avhengig av hvilken forstyrrelse barnet har. For eksempel symptomer på søvnapné inkluderer snorking og korte perioder med pustestans. Eldre barn kan klage over hodepine om morgenen og søvnighet. Symptomer på natteskrekk inkluderer plutselig ekstrem frykt mens du sover og barnet har rask pust og økt hjertefrekvens. Barn kan våkne opp skrikende og ikke huske hendelsen.

Diagnose

Få barnet ditt en komplett eksamen av en lege eksamen. Legen kan finne en strukturell abnormalitet, som kan forårsake en hindring i luftveiene. En hvile studie kalt en polysomnogram, kan også utføres. Søvn studier er gjort ved å overvåke et barns hjernebølger, atferd, puls, åndedrett, oksygennivå og puls når barnet sover. Physicians deretter tolke studien, som bidrar til å bekrefte en diagnose.

Behandling

Behandling fokuserer på den spesielle lidelse. Kirurgi kan anbefale å behandle obstruktiv søvnapné. Noen søvnforstyrrelser har ikke spesifikke behandlinger, men å gjøre visse justeringer i et barns søvn tidsplan kan hjelpe. Nattskrekk kan oppstå hvis et barn er altfor sliten, så en behandling er å ha barnet gå til sengs litt tidligere og øke mengden søvn et barn får.