Digidexo.com

Gastrointestinale problemer hos barn

Gastrointestinale problemer hos barn

Tidlig barndom og barndommen er ofte en tid for bekymring for nye foreldre når det kommer til helsen til barnet sitt. Nesten alle barn klager over vondt i magen nå og da, og det meste av tiden er det ikke noe alvorlig, men av og til, kan gastrointestinale symptomer bety mer enn en enkel urolig mage. Nye foreldre kan hvile lettere hvis de tar seg tid til å gjøre seg kjent med både vanlige og mindre vanlige gastrointestinale problemer som et barn kan oppleve.

Diaré

Diaré er en av de mest vanlige gastrointestinale problemer hos barn under 5. Det er vanligvis forårsaket av en infeksjon, og kan være en alvorlig tilstand hvis den forblir ubehandlet. I USA og Canada, barn i gjennomsnitt to episoder av diaré hvert år, men i utviklingsland, noen barn opplever hyppige episoder, som kan ha en negativ effekt på deres utvikling og kan føre til underernæring. Symptomer på diaré er achiness, magesmerter og kvalme.

Forstoppelse

Forstoppelse er også en vanlig gastrointestinal problem blant små barn. Dens primære definisjon er sjeldne og hard avføring, og symptomene er magekramper, smerter når du passerer avføring, og ingen avføring i tre dager eller lenger. Denne barndoms problem kan ofte være vanskelig å gjenkjenne og diagnostisere. Det er en av de viktigste grunnene til barn er sendt til sykehus eller til en pediatrisk gastrointestinal spesialist.

Gastroøsofageal refluks

Gastroøsofageal refluks, eller GERD, er et økende problem for små barn og unge som kan være vanskelig å diagnostisere. Tilstanden innebærer syre og mageinnholdet stiger eller sikkerhetskopiering i spiserøret. De fleste mennesker opplever reflux på et tidspunkt i livet, men hvis det skjer på en unormalt hyppig rate, kan det tyde på en kronisk tilstand. Ubehandlet akutt gastroøsofageal refluks kan forårsake skade på spiserøret. Dens symptomer inkluderer halsbrann, alvorlig nighttime smerte og en uvanlig følelse av fylde.

Laktoseintoleranse

En svært sjelden mage problem for barn er primær laktasemangel, eller laktoseintoleranse. En alvorlig form for denne lidelse forekommer i et lite antall barn som er født med et fravær eller mangel på laktase, det naturlige enzym som bidrar til å bryte ned komplekse sukkere som er tilstede i meieriprodukter som yoghurt og ost. Midlertidig laktoseintoleranse hos spedbarn og barn er vanligvis forårsaket av en infeksjon eller av rotavirus. Symptomer inkluderer magesmerter, oppblåsthet og luft i magen.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) kan også være et problem for spedbarn og yngre barn. IBD har to typer, eller kategorier: Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Det er anslått at, ut av hver 100.000 barn under 15, to eller tre av dem vil bli diagnostisert med noen form hvis IBD hvert år. IBD har en rekke tilknyttede symptomer, inkludert rektal blødning og blodig diaré, magekramper og et presserende behov for å bruke toalettet.