Digidexo.com

Om bivirkninger av Risperdal hos små barn

Risperdal er et merkenavn for stoffet risperidon, hovedsakelig foreskrevet for å behandle schizofreni og mani fase av bipolar lidelse. Noen leger også foreskrive det til barn for atferdsproblemer knyttet til autisme og ADHD. Mange bivirkninger er mulig.

Tardive dyskinesi

Risperdal kan forårsake tardive dyskinesier, en lidelse som fører til rykninger og ufrivillige muskelkramper i ansiktet og kroppen. Tardive dyskinesier er ofte permanent. Selv om virkningen er sjelden forekommer, og mer hos eldre kvinner, er det blitt dokumentert hos barn så vel.

Neuroleptisk malignt syndrom

Nevroleptisk malignt syndrom er en annen tilstand som er forbundet med Risperdal bruk. Dette alvorlig lidelse er preget av muskelstivhet eller stivhet, høy feber, rask eller uregelmessig hjerterytme, økt svette og forvirring.

Symptom Maske

Risperdal kan skjule symptomer på visse sykdommer, slik at de kan utvikle seg og forverres. Disse inkluderer hjernesvulster, intestinal obstruksjon og Reyes syndrom. Reyes syndrom er en til tider-dødelig tilstand som oftest utvikler seg hos barn etter en virusinfeksjon (og er også assosiert med aspirin bruk).

High Blood Sugar

Små barn som tar Risperdal kan utvikle høyt blodsukker. Tegn er uvanlig tørste, økt vannlating og tretthet. Erdal bruk også er assosiert med vektøkning, en risikofaktor for diabetes.

Andre bivirkninger

Risperdal kan føre til mange andre bivirkninger hos barn, inkludert agitasjon, angst, rastløshet, forstoppelse, fordøyelsesbesvær, kvalme, brekninger, svimmelhet, søvnproblemer, rask eller uregelmessig hjerterytme og økt følsomhet for ekstreme temperaturer.