Digidexo.com

Polycytemi Hip Pain

Røde blodceller blir produsert i benmargen. Skjelettsmerter (dvs. hoftesmerter) kan oppstå når bein produserer for mange røde blodlegemer og blodet har en vanskelig tid å bevege seg gjennom blodårene. Ifølge EMedicineHealth, "hemoglobinnivå større enn 16,5 g / dl (gram per desiliter) i kvinner og større enn 18,5 g / dl hos menn tyder på polycytemi (et høyt volum av røde blodceller). I form av hematokrit (eller volum av røde blodceller), er en verdi som er større enn 48 i kvinner og 52 menn indikasjon på polycytemi. "

Definisjoner

Hip smerte er smerte i eller rundt hofteleddet. Ifølge EMedicineHealth ", mens mange årsaker til hoftesmerter kan oppstå fra leddet selv, det er mange strukturer rundt hoften som også kan være kilden til smerten."

Polycytemi (også kalt polycytemi vera) er definert som en "forstyrrelse av blod-produserende celler fra benmargen som resulterer i overproduksjon av røde blodceller," i henhold til Merck håndbøker nettsiden.

Symptomer

Symptomer på hoftesmerter inkluderer smerter på stedet, haltende, rødhet og hevelse.

Tidlige symptomer på polycytemi omfatter svakhet, tretthet, hodepine, ørhet, kortpustethet og nattesvette. Andre symptomer inkluderer forvrengt syn, pustevansker når du ligger nede, svimmelhet, blødning fra tannkjøttet, rødhet spesielt i ansiktet, kløe og svie.

Årsaker

Noen årsaker til hoftesmerter omfatte traumer, støt, belastningsskader, bursa betennelsen, ikke-traumatisk hoftesmerter, leddgikt og henvist hoftesmerter (smerter som starter et annet sted og stråler til hofte).

Årsaken til polycytemi vera er foreløpig ikke kjent. Imidlertid, i henhold til Helium nettside, kan det være relatert til mutasjon av et protein som kalles JAK2. Ifølge EMedicineHealth er JAK2 "antatt å øke følsomheten for benmargs celle til Epo (erythropoietin, et hormon som styrer produksjonen av røde blodlegemer), noe som resulterer i økt produksjon av røde blodlegemer. Nivåer av andre typer blodceller (hvite blodceller og blodplater) er også ofte økt i denne tilstanden. "

Eksamener og tester

Med hensyn til hoftesmerter, vil en lege ønsker å ta en fullstendig medisinsk historie, gjennomføre en fullstendig fysisk eksamen og utføre flere tester, blant annet røntgen, MR, bein skanning og en CT scan.

Polycytemi er diagnostisert ved rutinemessige blodprøver for eksempel en komplett blodprosent. Nivåer av protein, ville prosentandel av røde blodceller i det totale blodvolum og antallet blodplater økes. Ifølge Merck Manuals, nivåer av erytropoietin blod også kan måles. "Nivåer av erytropoietin er ekstremt lav i polycytemi vera, men de er ofte, men ikke alltid, normal eller høy i sekundær polycytemi," den Merck Manuals nettsted heter. I tillegg kan en benmargsbiopsi også utføres for å diagnostisere polycytemi vera.

Behandling

Hip-smertebehandling vil bli fastsatt basert på årsaken til smertene. Noen behandling kan omfatte resten, over-the-counter smertestillende medikamenter eller kirurgi.

I henhold til Moses Cone Health System, for behandling polycytemi vera omfatter flebotomi, som senker blod tykkelse, slik at blodet kan bevege seg lett gjennom blodkarene. Andre behandlinger inkluderer bruk av blodfortynnende (for å hindre blodpropp), kjemoterapi og en medisin som heter anegrelide.