Digidexo.com

Hvor mye koster Thyroid nivåer svinge dag til dag?

Skjoldbruskkjertelen, en liten kjertel på undersiden av halsen (rett under adamseplet, og formet som en sommerfugl), er ansvarlig for produksjonen av to svært viktige hormoner i kroppen: trijodtyronin (T3) og tyroksin. Få din thyroid undersøkt, spesielt hvis du opplever problemer med din kroppstemperatur (du er for kaldt eller for varmt) eller kroppen din ikke bruker fett og karbohydrater så fort som det skal (du er pakking på vekt), fordi den styrer disse funksjonene og andre. Normale skjoldbrusk nivåer er mellom 0,03 til 3 - og mens nivåene kan variere sterkt over tid - de ikke gjør det nok til å fortjene å måle dem på en dag-til-dag eller samme dag basis.

Skjoldbrusk hormoner og hvordan de er produsert

Det er to skjoldbruskkjertelhormoner: triiodothryonine (T3) og tyroksin (T4), men det er også et tyroidstimulerende hormon (TSH). Hypofysen er ansvarlig for etableringen av TSH og selv har spesielle celler for sin produksjon. Hypothalamus regulerer hypofysen til å produsere TSH. Hypofysen, sammen med hypothalamus, styrer også produksjonen av de to andre hormoner og sender dem alle tre ut i legemet å utføre forskjellige viktige funksjoner, slik som regulering av hjertefrekvensen.

Nivå svingninger prosess og farer

Hypotalamus dikterer anmodningen om TSH i kroppen ved å sende et signal til hypofysen. Hypofysen avgjør den eksakte mengden av TSH trengs av nivåene av T3 og T4 allerede i blodet; derfor kan noen svingninger i en av disse tre hormonnivået i kroppen av andre påvirkninger (legemidler eller helseproblemer), føre til at hypothalamus og hypofysen til å opprette og frigjøring for mye eller for lite av disse viktige hormoner. Dette skaper noen thyroid nivå svingninger og mulige problemer med fettbehandling, kroppsvedlikeholdstemperatur og regulering av hjerterytme.

Grunner for varierende nivåer

Det er mange grunner dine skjoldbrusk nivåer kan svinge: stress, sykdom; visse reseptbelagte legemidler som antidepressiva); å være gravid; forandrer seg etter årstidene; forbruker for mye av visse matvarer som soya, kål, grønnkål, neper; begynner / stoppe bruken av jern, vitaminer eller høy-fiber matvarer; p-pille dosering timing; og endringer i styrkegraden på dagens skjoldbrusk medisiner.

Dag-til-dag svingninger nivåer

Siden varierende skjoldbrusk nivåer kan gi deg en uregelmessig hjerterytme, forstyrre din kroppstemperatur og få deg til å pakke på seg mer fett, er det viktig å vite akkurat hvor sannsynlig disse skjoldbrusk nivåer er å svinge på daglig basis - og hva som ber en slik svingninger, hvis det skjer. Ifølge MyThyroid.com, er det ingen grunn til å være bekymret for mulige dag-til-dag skjoldbrusk svingninger, siden tyreoideahormonene T3, T4 og TSH ikke svinge mye gjennom noen en dag - eller til og med dag-til-dag. I tillegg er thyroid blodtesting en meget pålitelig indikator på en hvilken som helst abnormalitet (eller mangel på én) med skjoldbruskkjertelen.

Advarsel

Selv om en dag-til-dag, gjenkjennelig svingninger i skjoldbrusk nivåer er ikke sannsynlig, råder legen din om eventuelle medisiner eller endringer i livsstil, spesielt hvis en unormalt høy (eller lav) nivået kommer tilbake på en skjoldbrusk test når du har en gjort.