Digidexo.com

Om Oral termometre

Om Oral termometre


Febrilsk følelser vanligvis la folk rekk for et termometer for å sjekke sine temperaturer. Mens det finnes forskjellige varianter av kroppstemperatur termometre som er tilgjengelige, er det mest brukte typen er den orale termometer. Siden kroppstemperatur er viktig for en persons generelle helse, er muntlig termometer uvurderlig i å bestemme når noe i kroppen har gått galt.

Identifikasjon

Muntlige termometre er spesielt utviklet for å måle kroppsvarme når den plasseres i en persons munn. Begrepet termometeret er avledet fra det greske ordet "thermo" som kan oversettes til det engelske begrepet "varme" og "meter" som betyr mål.

Historie

Selv om tidligere prototyper av en luft termometeret ble oppfunnet år tidligere, er Sir Thomas Clifford Allbutt kreditert med å finne opp den første termometer til å måle kroppstemperatur. Denne oral typen termometer, oppfunnet i 1866, var i stand til å gi et nøyaktig mål på kroppsvarme innenfor en fem minutters tidsramme.

Typer

Produsenten av muntlige termometre har kommet langt når det kommer til klarhet, komfort, hastighet og nøyaktighet. Digitale typer med store skjermer som viser kroppstemperaturen i løpet av ett minutt er ofte kjøpt for hjemmebruk. Tradisjonelle, glass termometre er fortsatt tilgjengelig, men ikke lenger inneholde kvikksølv. I stedet er de som består av et ikke-toksisk substans som fargerike og biologisk nedbrytbare. Innovative måter har blitt oppfunnet for å sjekke temperaturer på småbarn og babyer, som inkluderer digital smokk typen som er mye tryggere, og etterligner en ekte Binky.

Betraktninger

Når du kjøper en muntlig termometer, er det mange ting å vurdere. For å vite når du skal søke behandling fra en lisensiert lege, er nøyaktigheten av den muntlige termometer av største betydning. Andre hensyn er hastighet og lesbarhet.

Misforståelse

Det er noen misforståelser i forhold til muntlige termometre. Størrelsen og formen på pære er ikke alltid en sikker brann måte å avgjøre hvorvidt en kropp termometer er til oral bruk. Det er noen produsenter som har utviklet pærene av muntlige og endetarms termometre likt. Så, stubby eller pære formet ikke alltid bety rektal. For å klare opp i forvirringen, produserer nå fargekode de to typene. Endetarms termometre nå svinge en rød spiss, mens den muntlige termometre er tippet med blått.

Expert Insight

Ifølge Consumer Reports, er Oral, digitale termometre trekkes til bruk hos voksne og barn over tre år gammel. Den topp karakter merket er BD Digital Accu-Beep. Kommer i andre, er Vicks Comfort Flex.

Advarsel

Tradisjonelle muntlige termometre besto av kvikksølv som siden har blitt assosiert med nevrologiske lidelser, nyreskader og skader på hjerte og lunger. Denne åpenbaringen har drevet en verdensomspennende forsøk på å forby salg og bruk av muntlige termometre, og andre medisinske instrumenter, som inneholder kvikksølv. Ofte er disse instrumentene er laget av glass som er tilbøyelige til å bryte og frigjøre de farlige damper som er forbundet med kvikksølvforgiftning. Det anbefales at hvis du er i besittelse av en muntlig termometer, at du erstatter den med en oppdatert modell.