Digidexo.com

GERD kosthold: matvarer for å unngå

GERD er gastroøsofageal reflukssykdom, også kjent som syre refluks. Når du spiser, produserer magesyre for å bryte ned maten. Den nedre esophageal sphincter (LES) blokker syre fra strømmer i spiserøret, men noen matvarer negativt påvirke LES. Magen har et fôr som beskytter den mot syreskader, men spiserøret ikke har dette fôr. Som et resultat av syre som har gjort sin vei forbi de les går til spiserøret. Når den når spiserøret, fører det til en rekke symptomer, inkludert svelgeproblemer, oppstøt, halsbrann og tørr hoste. Som en kronisk tilstand, er det nødvendig å ha en riktig diett som kan hjelpe til å lindre symptomene. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, matvarer som kan forverre symptomene på sykdommen er stekt og fet mat, sitrusfrukter, sjokolade, alkohol, løk og hvitløk, mynte-flavored mat og tomat-baserte matvarer. Før du starter en ny diett, er det viktig at du snakker med legen din for å sikre at du ikke forstyrrer andre medisiner du kan ta.

Sjokolade

Sjokolade inneholder et høyt nivå av serotonin, som beroliger LES. Esophageal sphincter normalt hindrer syre fra å gå inn i spiserøret, men når avslappet, er det ikke til å fungere skikkelig. Som et resultat, sure oppstøt og halsbrann oppstå. I stedet for å eliminere sjokolade helt, spise små mengder sjokolade og overvåke hvordan det påvirker deg etterpå. Hvis porsjonskontroll ikke medfører noen flare-ups, er sjokolade forbruk i moderasjon fint, men du bør være forsiktig når du spiser mat som inneholder sjokolade som ingrediens.

Stekt og fet mat

Stekt og fet mat er for tunge for magen å fordøye, og legge for mye press på LES. Som et alternativ til stekt mat, grill eller broil dine matvarer og be om at kjøtt skal grilles når du spiser ute. Slå din side av pommes frites til en bakt potet, eller be om å få dine pommes frites bakt i stedet for stekt. Mettet fett kan finnes i de fleste rødt kjøtt, og i huden av kyllingbryst. Spis skinn kylling, mager kjøttdeig, kalkun og svin indrefilet som de er lite mettet fett og mye protein. Fisk har også et sunt alternativ og har høye nivåer av proteinet.

Citrus frukt, juice og alkohol

Sitrusfrukter og fruktdrikker er sure og forårsake mage til å produsere mer syre enn vanlig. Syreproduksjon er normalt under fordøyelsen, men din LES kan ikke håndtere det høye nivået av syre fra frukt og får den til å strømme inn i spiserøret. Reduser sitrus frukt inntaket og ta vitamintilskudd som vitamin C for å opprettholde de næringsstoffene du får fra frukt. Unngå å drikke fruktjuice eller noen cocktails som bruker fruktjuice som det kan irritere LES. Alkohol bør også unngås, da det slapper LES og forårsaker syre tilbakeløp.

Hvitløk, løk og tomat-baserte matvarer

Hvitløk og løk kan negativt påvirke magen, og begge bør inntas i moderate mengder for å redusere symptomer. Salsa, marinader og andre tomatbaserte matvarer har et høyt nivå av sitronsyre og eplesyre, og forårsake magebesvær. Snarere enn å gi avkall på det, kan du redusere syrenivå i tomater når matlaging. Tilsett 1 1/2 ts natron for hver 28. gram tomatsaus som brukes under matlaging.

Medisinering

Hvis bestemte mat unngåelse ikke arbeider for å redusere symptomer på GERD, ta kontakt med din lege eller ernæringsfysiolog. Legen kan finne ut hvilke konkrete matvarer føre til at GERD fakkel-ups, og foreskrive medisiner for å minimere eller eliminere symptomer. Noen av medikamentene er protonpumpehemmere (PPI), som reduserer symptomene og er vanligvis tatt en halv time før et måltid. Noen av bivirkningene av å ta PPI inkluderer kvalme, diaré, magesmerter og oppblåsthet. Følg alltid resept doseringsanvisningen for å unngå komplikasjoner.