Digidexo.com

Mat som øker Energy

Med de høye kravene til hverdagen, mange mennesker tidvis mangler energi. De kan føle seg svært sliten og ute av stand til å fungere effektivt på jobb eller på skolen. I tillegg til å få nok hvile og regelmessig mosjon, spise visse matvarer kan også bidra til å øke din energi.

Komplekse karbohydrater

Matvarer som inneholder komplekse karbohydrater kan bidra til å øke energi. Gode ​​kilder inkluderer hele korn brød og korn, grønnsaker som gulrøtter og squash, og noen frukter.

Protein

Protein er nødvendig for å opprettholde tilstrekkelig energinivå. Kjøtt som fjærkre og fisk, bønner, magre meieriprodukter, egg, nøtter og peanøttsmør er gode kilder til protein.

Fat

Selv om for mye kan være skadelig, ikke kroppen trenger litt fett og salt for å opprettholde energi. Snacks som potetgull, pretzels og popcorn bør inntas i moderate mengder.

Sukker

Snack matvarer som godteri og kaker inneholder ofte store mengder sukker. Mens sukkerholdige matvarer kan gi en rask energi boost, varer rush bare kort.

Koffein

Som med sukkerholdig snacks, mens koffein som finnes i kaffe og brus kan øke energi midlertidig, er det ikke en god kilde for utvidet energi.