Digidexo.com

Hva er årsaken til Sudden magesmerter?

Magesmerter, som også er referert til som abdominal smerte eller magesmerter, er en vanlig tilstand som kan oppstå i noen. Selv om noen mennesker med plutselige magesmerter kan føle deg bedre med hvile eller hjem rettsmidler som ingefærøl, plutselig magesmerter som er alvorlig, blir verre eller vedvarer kan trenge akutt behandling. Informasjon avledet fra Mayo Clinic og University of Michigan Medical System avslører videre årsakene til plutselige magesmerter.

Mat og Drikke

Folk kan oppleve plutselige magesmerter etter inntak av fet eller stekt mat. Å drikke for mange koffeinholdige eller alkoholholdige drikker kan føre til plutselige magesmerter samt halsbrann. Folk som ikke er vant til å konsumere visse typer krydder eller ingredienser kan oppleve plutselige magesmerter fra å spise krydret eller etnisk mat.

Infeksjoner

Personer med visse typer virus eller bakterieinfeksjoner kan oppleve plutselige magesmerter. Viral gastroenteritt, som er ofte referert til som matforgiftning, kan forårsake plutselig magesmerter sammen med diaré, oppkast og feber hos personer som spiste forurenset mat eller drikke. Andre infeksjoner som kan føre til plutselige magesmerter inkluderer urinveis og blære infeksjoner, viral hepatitt, infeksjoner i nyrene eller milt og helvetesild.

Medisiner

Visse medisiner kan forårsake plutselig magesmerter og kan bidra til utvikling av magesår, noe som kan føre til vedvarende magesmerter. Personer med overfølsomhet for acetylsalisylsyre kan oppleve plutselige magesmerter etter å ha tatt det, spesielt når du tar ubestrøket tabletter. Andre medisiner som kan føre til plutselige magesmerter inkluderer ibuprofen og antibiotika.

Psykiske lidelser

Mennesker som opplever følelsesmessig stress eller har visse psykiske lidelser kan oppleve plutselige magesmerter. Panikkanfall kan forårsake plutselig magesmerter, og folk som har fobier som klaustrofobi kan ha plutselige magesmerter når du er i en situasjon som utløser deres tilstand. Folk som forventer eller opplever en stressende hendelse som for eksempel et dødsfall, blir sparket fra en jobb eller komme inn i en bilulykke kan ha plutselige magesmerter.

Personlige vaner

Folk som spiser for mye mat på en gang, eller som spiser maten for fort kan få plutselige magesmerter. Doing øvelser som sit-ups eller vektløfting kan føre til plutselige magesmerter, spesielt hos personer som ikke vanligvis gjør disse typer oppgaver. Folk som blir involvert i fysiske altercations eller er utsatt for vold kan oppleve plutselige magesmerter etter å komme hit, sparket eller slått i magen.

Sykdom

Personer med plutselige magesmerter som er verre enn noen annen magesmerter de har opplevd kan være lider av en alvorlig sykdom som er en medisinsk nødsituasjon. Personer med blindtarmbetennelse kan oppleve plutselige og alvorlige magesmerter som blir verre med bevegelse eller berøre området. Folk har et hjerteinfarkt kan oppleve smerter fra magen området som kan være ledsaget av pustevansker, svette og angst.