Digidexo.com

Hvordan lage en Diet Fra glykemisk indeks

Den glykemiske indeks er for det meste kjent blant diabetikere, siden det er en skala som veier verdien av sukker inntak og sirkulasjon i blodet. Sine verdier kan brukes til å kontrollere blodsukkeret, og mange mennesker har brukt verdiene til å lage lav-fett, lav-carb dietter som hjelper dem å gå ned i vekt. Noen matvarer øke indeksverdier, mens andre holder en lav profil og bidra til å opprettholde en sunn livsstil.

Hvordan lage en Diet Fra glykemisk indeks

Hvordan lage et kosthold basert på glykemisk indeks

•  Spis mye fiber og korn i morgen. Hel hvete korn korn og fibre fyller, og de hjelper til å rense ut av systemet. Korn og fiber er spesielt gunstig for fordøyelseskanalen.

Spis meieriprodukter for kalsium. Meieriprodukter har en lav glykemisk belastning. Melk og ost kan brukes på brød og for en velsmakende drikk midt på dagen.

Spis frukt for snacks. Noen frukter har en høy glykemisk belastning som bananer, rosiner og dadler. Noen frukter er sunne snacks som påvirker glykemisk veldig mildt, for eksempel grapefrukt, appelsiner, fersken og pærer.

Spis bønner og nøtter for low-carb snacking. Bønner og nøtter er veldig mettende, og de er gode for snacking. Peanøtter, cashewnøtter, og linser har en svært lav glykemisk belastning.

Unngå pasta og hvitt brød. Noen av de høyeste glykemisk belastning er i hvit pasta og brød. Unngå disse matvaregruppene så mye som mulig.