Digidexo.com

The Best Low Carb Diet

Trenden med lav-karbohydrat dietter har fått mye oppmerksomhet de siste årene. Mange diett trender, som Atkins diett, South Beach Diet og lav-GI dietter, alle holder seg til lignende prinsipper for å begrense inntaket av enkle karbohydrater samtidig øke lean protein og kostfiber beløp. Hver diett fungerer litt annerledes og vil ha forskjellige resultater avhengig av dieter stoffskifte og livsstil. Siden hver dieter er annerledes, det er ingen "beste" low carb diett; vil imidlertid undersøke hver annen diett la dieter å velge den beste for hennes spesielle kropp og mål.

The Atkins Diet

Atkins Nutritional Approach, også kalt Atkins Diet, har fått mye pressedekning. Denne dietten ble opprettet av Robert Atkins, MD, i 1972 og endret med en ny ernæringsmessig tilnærming med sin bok fra 2002, "Dr. Atkins 'New Diet Revolution."

Prinsippene i denne dietten begrense dieter til ca 20g av "netto karbohydrater" per dag, og deretter gradvis øke det beløpet som dietten skrider frem. Netto karbohydrater er beregnet ved å lese ernæring etiketten og trekke kostfiber og sukker alkohol karbohydrater fra den totale karbohydrater teller for å få "net carb" telle - karbohydrater som faktisk påvirker kroppen. Dietten er delt inn i fire "faser" - induksjon, pågående vekttap, før-vedlikehold og levetid vedlikehold.

Induksjon er den mest begrensede fase. Der er dieter begrenset til 20g netto karbohydrater per dag. Denne fasen forbyr alle enkle karbohydrater, mest komplekse karbohydrater og selv de fleste naturlig forekommende sukker, for eksempel frukt og enkelte grønnsaker. Denne fasen setter kroppen i en tilstand av ketose, der kroppen forbrenner lagret fett som drivstoff. Etter induksjonsfasene, legger dieter karbohydrater tilbake i form av fiber-rik komplekse karbohydrater. Når vekttap mål er nådd, går Dieter levetiden vedlikehold scenen, der mengden carb inntak er balansert slik at dieter verken gevinst eller mister vekt. Denne dietten er effektiv, men begrensende. Det krever tilslutning til prinsippene i de faser som constrict daglige valg. Finne Atkins-vennlig måltider kan være en utfordring, og tillegget barer og rister solgt av Atkins selskapet kan bli dyrt.

The South Beach Diet

Arthur Agatston, MD, skapte South Beach Diet på midten av 1990-tallet som en del av hans kardiologi praksis. Ligner på Atkins diett, plasserer denne dietten vekt på å erstatte enkle karbohydrater med komplekse karbohydrater rik på fiber som ikke forårsaker kroppen til å produsere for mye insulin.

Som Atkins diett, er South Beach Diet delt inn i faser. Den første fase er lik den Atkins induksjonsfase, hvori karbohydratinntaket og slankere fokusere på inntak av magre proteiner og grønnsaker. I den andre fasen blir restriksjonene løftes litt for å la dieter å nyte komplekse karbohydrater som hele korn, hele hvete pasta og brød, og andre fiberrike alternativer. Denne balanserte tilnærming fører til fortsatt vekttap, som deretter følges opp, som Atkins, med en vedlikeholdsfase hvor balansen mellom karbohydratinntaket og vekt er oppnådd.

Vesentlig mindre restriktive enn Atkins Diet, nærmer den South Beach Diet karbohydrater som nødvendig. Innrømmelse av hele korn og andre komplekse karbohydrater gjør denne dietten noe lettere å forholde seg til på lang sikt. Det er imidlertid fremdeles begrenset i at slankere må følge reglene i kostholdet, som kan være vanskelig når du spiser ute.

The GI Diet

En annen karbohydrat begrense kosthold er GI Diet. Denne planen fokuserer på matens påvirkning på blodsukkeret. Høy GI matvarer har en større innvirkning, som hindrer fettforbrenning og vekttap, der lav GI matvarer har en mindre innvirkning. Prinsipper for GI dietten er grei. De tillater for mye av de samme matvarene som Atkins og South Beach dietter, styring dieter mot å øke inntaket av magre proteiner og fiberrike grønnsaker. Hovedsetning av GI dietten er balanse - dersom en høy gi maten er spist, bør det spises i forbindelse med en lav gi mat å balansere innvirkning på blodsukkeret. Ut av de tre dietter, dette er det minst restriktive, men dette kan bety at dieter kan finne det lettere å fjerne seg, og dermed gjøre kostholdet mindre effektiv. På en lav carb diett, er det viktig at dieter måle hennes kroppens reaksjoner mot endringene og justere deretter - hva som fungerer for en dieter, det være seg Atkins, South Beach eller lav GI - kanskje ikke fungere for en annen.