Digidexo.com

Grunner for Forhøyet kreatin nivåer

The University of Maryland Medical Center identifiserer kreatin som en aminosyre, protein eller byggeblokken, som blir funnet i løpet av en skjelettmuskelvevet. Kreatin kinase (CK) er en kroppslig funksjon i forbindelse med dette enzymet som produserer energi. Kreatin kan ikke forårsake sykdom, men forhøyede kreatin nivåer er assosiert med vevsskade som kan tyde intens trening, nevromuskulære lidelser, nyresykdom eller et hjerteinfarkt.

Trening

Øvelse som har raske serieopptak med muskel anstrengelse fører til forhøyet kreatin nivåer. En National Institutes of Health studie av college fotball spillere som utfører to-en-dagers praksis funnet disse utøverne alle hadde forhøyet kreatin nivåer i denne perioden.

Nevromuskulære sykdommer

Den muskeldystrofi Association sier, "under prosessen av muskel degenerasjon, muskelceller bryte åpne og innholdet finner veien inn i blodet." Kreatin rolle i kroppen din er ikke relatert til tap av muskelkontroll. Snarere "grovt forhøyede" kreatin nivåer er et signal om akutt og degenerative muskelskader - fordi store mengder kreatin som normalt ville holde seg innenfor dine muskelceller blir løslatt.

Nyresyke

Nyresvikt, eller nyresykdom, beskriver kroppens manglende evne til adekvat avgir avfall gjennom urin. Kreatinin er et biprodukt av kreatin og er assosiert med glomerulærfiltrasjonen (GFR), eller kroppens evne til å filtrere avfall. Kreatinin er filtrert ut av kroppen gjennom nyrene, og høye nivåer av kreatinin kan tyde på at nyrene dine ikke fungerer godt.

Heart Attack

The American Heart Association siterer forhøyet kreatin nivåer som en indikator på hjertemuskelen skade som brukes til å forutsi og bekrefte hjerteinfarkt.

Symptomer og blodprøver

Du bør rådføre deg med legen din hvis din familie har en historie med hjerte, nyre eller nevromuskulære problemer. Symptomer på disse sykdommene er kvalme, svimmelhet, manglende muskelkontroll og ekstrem trøtthet. En lisensiert medisinsk faglig vil utføre blodprøver for å sjekke dine kreatin nivåer før en diagnose.