Digidexo.com

Low Carb Dieting for nybegynnere

Kostholdet inneholder lite karbohydrater har fått mye medieoppmerksomhet de siste årene, inkludert Atkins Diet, South Beach Diet, og lav GI (lav glykemisk indeks) kosthold. Low-carb dietter plassere kroppen i en tilstand av ketose, noe som betyr at det brenner lagret fett i stedet for maten blir konsumert.

Gode ​​karbohydrater, dårlige karbohydrater

De fleste lav-carb diett planer skille mellom typer karbohydrater. Enkle karbohydrater som sukker og raffinert mel regnes som "dårlige" karbohydrater - de i stor grad påvirke blodsukkeret og forbrukes av kroppen først. De gir en rask serie av energi og vil trolig bli lagret som fett. Komplekse karbohydrater som hele korn, brun ris og fullkornspasta er kjent som "gode karbohydrater" - de inneholder fiber, skape en tregere glukose respons og gi energi for lengre perioder. Dette gjør dem til et godt alternativ til enkle karbohydrater.

"Netto" karbohydrater

Mange lav-carb dietter snakke om "netto" eller "impact" karbohydrater. Dette er den totale mengden karbohydrater i en matvare som vil påvirke dieter blodsukkeret. Netto karbohydrater teller kan bestemmes ved å lese ernæringsmessige informasjon. Den totale karbohydrater teller er notert. Trekk fra mengden av fiber og sukker alkohol. Antallet som gjenstår er netto eller konsekvens karbohydrater. Matvarer med høyere fiberantall produsere en tregere glukoserespons, noe som skaper en mer stabil vekst og fall av blodsukker. De kan også redusere cravings og sult.

Starting Out

De fleste lav-carb diett planer begynne med en fase av carb reduksjon. I noen tilfeller, som Atkins diett, er alle karbohydrater utestengt. Med dietter som South Beach dietten, er visse karbohydrater tillatt, slik som fargede grønnsaker og visse helkorn. I begge tilfeller er en reduksjon i karbohydratinntak med en fullstendig eliminering av enkle karbohydrater og sukker og få eller ingen komplekse karbohydrater målet for den første fasen. Fasen fokuserer på å øke inntaket av grønnsaker og lean protein, som starter ketose i kroppen.

Når denne fase er avsluttet, begynner dieter å legge karbohydrater tilbake i kostholdet. Dette kan være i form av fargede grønnsaker og komplekse karbohydrater som hele korn. Den ideelle målet for vekttap er en eller to pounds per uke. Hvis det er vektøkning eller lavere vekttap, reduserer dieter mengden av karbohydrater inntil målet på en til to pounds per uke er oppnådd. Dieter kan også eliminere karbohydrater, akkurat som i begynnelsen av dietten, å sparke starte vekttap igjen.

Etter at det ønskede mål for vekttap er oppnådd, kan dieter legge karbohydrater tilbake i dietten til balanse mellom vekttap og forsterkningen er stabilisert. Dette er den siste fasen av dietten.