Digidexo.com

Ernæring Fakta av gresskarkjerner

Mens gresskarfrø er oftest spist i høst, de er tilgjengelig hele året og gir en overraskende rekke helsemessige fordeler. De er fullpakket med essensielle næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Det er viktig å huske på at gresskarkjerner er den mest næringsrike når spises rå.

Protein og Magnesium

Gresskarfrø er svært høy i protein og magnesium, som begge bidrar til å bygge energi, kontrollere blodtrykket og regulere kroppens prosesser.

Sink

Gresskarfrø er høy i sink, et viktig mineral for menneskekroppen. Sink øker immunsystemet og kan også hjelpe til å forhindre sykdommer som osteoporose.

Anti-inflammatoriske midler

Å spise gresskarkjerner er en naturlig måte å redusere betennelse og kan være spesielt nyttig for dem som lider av leddgikt.

Kolesterol

Gresskarfrø inneholder fytosteroler, plantefibre som binder seg til kolesterol. Derfor kan gresskarfrø bidra til å senke LDL (dårlig kolesterol) nivåer i kroppen.

Prostata Helse

I tillegg til å redusere kolesterol, de fytosteroler i gresskarkjerner også bidra til å fremme prostata helse ved å hindre utvidelse av prostatakjertelen.