Digidexo.com

Typer av negl sykdom

Typer av negl sykdom


Vi ser ofte negler som "skrape verktøy", men de faktisk beskytte vev av våre fingre. Våre negler er bygget opp av lag av keratin, som er en herdet protein også funnet i hår og hud. Ifølge MedlinePlus, kan negler gi en indikator på hvor sunt du er: når neglene er glatt med en konsekvent farge, indikerer at dette generelt god helse. Imidlertid kan visse negl misfarging og endring i vekstrate signaliserer sykdom.

Splinter Hemorrhages

Splinter blødninger er gjenkjennelige med sin farge, en rødbrun farge. The American Academy of Dermatology (AAD) forklarer at utbryter blødninger vises som en fin vertikal linje som ser ut som en splint, bare under neglen. Splinter blødninger oppstår når blodårene i neglesengen er skadet, vanligvis ved skade. Imidlertid bemerker MedlinePlus også at visse medisinske tilstander som infeksjon i hjerteklaffene forårsake disse blødninger også, så det er best å se en hudlege for å positivt identifisere deres sak.

Bakterielle infeksjoner

Rødhet, smerte og hevelse i hudfolder rundt neglen er symptomer på en bakteriell infeksjon, som er ofte forårsaket av eksponering for vann og kjemikalier. AAD anbefaler at du ser ut for noen grønn misfarging, noe som indikerer tilstedeværelse av en bakterie som heter Pseudomonas. Hvis du har en bakteriell infeksjon, kan du se en hudlege.

Vorter

En spiker som endrer form kan være en indikasjon på en vorte. Vorter lever i noen del av negl og kan til slutt ødelegge den. En vorten er en virusinfeksjon som påvirker huden rundt eller under neglen. Vorter kan være svært smertefullt og kan hindre deg fra å bruke affisert finger. Legen kan fjerne vorte ved å fryse den.

Mucinøst Cyster

Mucinøst cyster, beskrevet som "klare, gelé-fylt papler eller Sacs" av American Academy of Dermatology, vises på bunnen av neglen. Disse cystene kan bli smertefullt og skade eller deformere neglen. Fjerning av cysten er anbefalt behandling for denne tilstanden.

Mørke flekker eller streker

Utseendet til mørke flekker eller streker kan være et resultat av en skade. Hvis du ikke har hatt en skade på neglen, gå å se din lege som i dette tilfellet noen mørke flekker eller streker kan indikere en melanom, "den mest dødelige formen for hudkreft,» sier AAD.

Psoriasis negler

Hvis du har psoriasis, en hud tilstand som forårsaker røde, skjellende flekker, kan du også lider av spiker problemer. The American Academy of Dermatology viser symptomer på denne tilstanden som rislende, groptæring og spiker misfarging. Dessuten kan huden under neglen blir rødbrun. I tillegg kan splint blødninger danne og spiker kan den løsne fra neglesengen eller det kan smuldre eller delt.