Digidexo.com

Etter et slag, hva slags mat og vitaminer helbrede hjernen?

Spise et sunt kosthold er viktig for alle, men spesielt for de enkeltpersoner som har lidd av et slag. Ved å spise et helsefremmende kosthold full av ernæringsmessige matvarer, kan du påskynde prosessen med healing hjernen din. Sammen med denne hjerne-healing, kan du forbedre din generelle helse, og redusere risikoen for å lide en fremtidig hjerneslag.

Fakta

Strokes er et resultat av et tett arterie som hindrer hjernen i å motta oksygen. Høyt blodtrykk, høyt kolesterol og hjertesykdom alle kan sette deg i fare for hjerneslag. Mat og vitaminer som brukes til å helbrede hjernen er stort sett de samme som de som brukes for å leve sunt for hjertet - lav i salt, kolesterol, transfett og mettet fett. Brain-healing mat er høy i vitaminene E og C, og vitamin A.

Brain-Healing Foods

Foods høy i fiber og fytokjemikalier er hjernehelbredende matvarer. Hele korn som havre, hel hvete, brun ris, bulgur og kli gir både fiber og næringsstoffer. Så gjør bønner og belgfrukter. Omega-3-rik mat som sardiner, tunfisk og villaks er gunstig. Mat høyt på antioksidanter som blåbær, gulrøtter og grønne mørkegrønne grønnsaker er hjernen næringsstoffer kraftstasjoner. Frø og nøtter som bakken flaxseeds, valnøtter og mandler er flere matvarer som gir helsemessige fordeler.

Tilberedningsmetoder

Mens det er viktig å vite hva slags mat og vitaminer for å konsumere mens du krefter fra et slag, læring helsefremmende tilberedningsmetoder også er viktig. Damping er den raskeste og sunneste måten å tilberede å helbrede hjernen (eller et annet helseproblem). Koking, steke og baking matvarer er andre enkle og sunne måter å lage mat. Grilling er populært i løpet av varmere vær, og også er en hjerne-sunn måte å bli kvitt kjøtt av fett.

Betraktninger

Ifølge American Stroke Association, senke blodtrykket nivåer er en fordel, mens rehabilitering av hjerneslag. Du kan gjøre dette ved å begrense saltinntaket. Den gjennomsnittlige enkelte bør spise mindre enn 2300 mg av salt daglig. Enkeltpersoner har større risiko for lidelse en hjerneslag må vurdere å ikke spise mer enn 1500 mg daglig. Høyrisiko individer inkluderer middels til eldre aldrende voksne, afro-amerikanere og de med høyt blodtrykk nivåer.

Advarsel

The American Heart Association (AHA) anbefaler ikke å ta vitamintilskudd for å bidra til å helbrede hjernen etter et slag. AHA nettside sier ikke nok forskning har blitt gjort på dette området. "Å spise en rekke matvarer lite mettet fett, vil trans fett og kolesterol gir en naturlig kilde til disse vitaminer, mineraler og fiber," i henhold til AHA. Du bør også være klar over viktigheten av å lese etiketter. Vite innholdet av hva du spiser er viktig å riktig helbrede etter et slag.