Digidexo.com

Hva er emosjonelle triggere & Barrierer i kommunikasjon?

Hva er emosjonelle triggere & Barrierer i kommunikasjon?


Kommunikasjon er en viktig og verdifull kobling mellom individer. Det gjør at ideer skal deles fra en person eller gruppe til en annen. Men når følelser blusse, barrierer for kommunikasjon kan oppstå. Disse barrierene hindre informasjon fra å bli overført på den forventede måten. De kan føre til at informasjon kommer ut høres støtende eller negativ. Unngå disse barrierene ved å anerkjenne hva de er og lære å motvirke dem.

Hva er emosjonelle triggere

En emosjonell trigger er noe som fører til intense emosjonelle følelser i et individ. Det kan være noe så enkelt som en setning. Når en person hører en bestemt setning som forårsaker følelser av sinne, smerte, frustrasjon, irritasjon eller noen annen form for negative følelser, begynner personen å få defensive, følelsen truet. Denne forsvar er en viktig årsak til barrierer i kommunikasjonen med andre.

Typer av emosjonelle utløse setninger

Det finnes mange typer emosjonelle triggere. Tre særlig er negative merking som nedsettende; kommanderende, slik som å fortelle noen hva de skal gjøre; og makt setninger, for eksempel å fortelle noen hvordan noe har alltid blitt gjort. Når en person hører disse tre type setninger, de resulterende følelsene mest sannsynlig er sinne og frustrasjon og muligens irritasjon.

Hva er andre barrierer

Andre barrierer i kommunikasjonen er: blir bedre høyttalere enn lyttere - lytte vaner må være flinkere til å forbedre kommunikasjonen; forutsatt å vite svarene selv når et spørsmål ikke er blitt stilt - dette får folk til å avbryte i stedet for å lytte og forårsaker prejudgment; konkurrerer gjennom diskusjon - dette er når hver poenget med en diskusjon er utfordret; og prøver å imponere - dette fører til en person til å unnlate å ta hensyn til høyttaleren for å få et punkt på tvers.

Andre barrierer

Ordbaserte problemer også skape barrierer, herunder overreagerer på visse ord eller setninger - de lytter avstår fra å betale oppmerksomhet til å snakke fordi hun føler seg fornærmet basert på hennes egne personlige overbevisning eller tro; feiltolkning av ord - når et ord blir brukt på feil måte, er det opp til lytteren å bruke det i en sammenheng eller spør hva høyttaleren betyr; mangler det viktigste punktet - noen ganger lyttere ikke forstår hva taleren sier; og forskjellige mentale stiler - disse føre til enkeltpersoner til å se den samme informasjonen i motsatt vei.