Digidexo.com

Hva er årsakene til muskler spasmer og kramper i bena?

Muskelspasmer, eller kramper, er ufrivillige sammentrekninger av musklene. De er mye mer alvorlig enn muskelrykninger, som oppstår på grunn av trøtthet, og kan bli en medisinsk tilstand hvis kronisk. Muskelkramper er i hovedsak en ubalanse av mineraler og elektrolytter i blodet.

Dehydrering

Overdreven dehydrering, spesielt i beinmuskulaturen, upsets mineral og elektrolyttbalansen i blodet, noe som øker muligheten for muskelkramper oppstår.

Overforbruk

Overdreven trening, spesielt i utholdenhetsidretter, bruker opp mineraler og elektrolytter som er i blodet raskt, noe som resulterer i kramper i bena.

Lediggang

Muskelkramper kan også oppstå når en muskel har vært i en posisjon for en lang tidsperiode. For eksempel, folk får muskelkramper i bena når de sitter foran datamaskinen i lengre perioder av gangen.

Medisiner

Mange medisiner har muskelkramper oppført som en bivirkning. Disse stoffene, som oftest, bruke opp, eller en eller annen måte påvirke mineral- og elektrolyttnivået i blodet ditt. Konsultere legen din dersom du opplever muskelkramper etter å ha tatt medisinen.

Sykdom

Mange sykdommer, slik som multippel sklerose, anemi, diabetes, nyresykdommer, og thyroid sykdom, kan føre til muskelspasmer.