Digidexo.com

Hvordan administrere en Insulin Shot

Administrering av insulin hjemme er enkelt. Oppbevar insulin ampuller i kjøleskapet og sett det etter at prosedyren er fullført. Sørg for å ha mange sprøyter og ikke bruke noen. Legen skal ha gitt deg en boks til å kaste brukte sprøyter riktig.

Hvordan administrere en Insulin Shot

Hvordan administrere en insulin skutt

•  Bland insulin hetteglasset før bruk. Ikke rist det siden dette ikke er nødvendig, og kan føre til et problem med sin forutsigbarhet. Bare rolle hetteglasset mellom håndflatene.

Sett sprøyten inn i toppen av hetteglasset. Du må stikke nålen inn i gummi topping av hetteglasset og trekke tilbake på sprøyten for å få insulin inn i den.

•  Ta sprøyten ut av ampullen når den er fylt opp til den nødvendige mengden av insulin.

Sjekk sprøyten for noen bobler. Noen ganger bobler samler seg når man trekker ut insulin inn i sprøyten. Enten trykke ut boblene eller erstatte insulin i hetteglasset og prøv igjen.

Injiser sprøyte i overarmen til personen. Vær forsiktig når du gjør dette.

Hint

  • Du kan trekke tilbake på sprøyten før injeksjon for å se om det er noe blod som kommer inn i sprøyten. Hvis det er blod, og trekk sprøyten ut og tøm den i kjøkkenvasken. Forsøk igjen med en ny beholder, og en ny sprøyte.
  • Ikke gi mer insulin enn hva legen bestilt.
  • Hvis du ikke husker om du hadde ga insulin skudd, så bare hoppe over å gi det til neste gang den personen trenger det; det er bedre å få mindre enn for mye.