Digidexo.com

Medisinske Bruk av Tea Tree Oil

Medisinske Bruk av Tea Tree Oil


Te trær, også kalt Melaleuca alternifolia, er innfødt til nordøstkysten av Australia, og er kjent for sine antibakterielle, soppdrepende og antivirale egenskaper. Den medisinsk olje av en tea tree er laget av knuse bladene og destillere dem.

Hvordan søke Tea Tree Oil

Tea tree olje kan brukes full styrke på mange hudirritasjoner. Ifølge Holistisk Online, kan oljen brukes direkte på huden. Men det er anbefalt at tea tree olje brukes med forsiktighet i starten. Hvis det er nødvendig, fortynnes med destillert vann eller vitamin E-olje for å redusere irriterende stoffer.

Aktuelle bruksområder

Påfør tea tree olje til kutt, skrubbsår, mindre brannsår, insektbitt, forkjølelsessår, vorter, kviser, gjær infeksjoner, spiker infeksjoner og på føtter for fotlukt og fotsopp.
Tea tree olje er beroligende samt antiseptisk. Oljen har en anti-inflammatorisk (reduserer hevelse) samt analgetiske, dreping eller smerte, virkning når de påføres på huden.

Andre bruksområder

Tea tree olje kan også legges til vaporizers for behandling av forkjølelse og influensa. Legge tea tree olje til et varmt bad kan bidra til å lette muskelverk og å bygge immunitet. Kommersielt er tea tree olje tilgjengelig i munnskyllevann, tannkrem, pastiller, såper, deodoranter, sjampo og kremer. Denne essensielle oljen er ikke anbefalt for intern bruk, bortsett fra når det er kommersielt lagt til et produkt eller under tilsyn av en kunnskapsrik helsepersonell.

Teorier / Spekulasjoner

Tea tree olje kan hjelpe virale infeksjoner som herpes viruset, ifølge CD biskop i Journal of Essential Oil Research.

Fun Fact

De Bundjalung urfolk i det nordlige New South Wales var de første mennesker til å gjenkjenne den helbredende kraften av tea tree. I 1770, kaptein James Cook funnet trærne mens utforske Australia og gjort te fra bladene, noe som gir navnet tea tree. I 1930, Medical Journal of Australia rapportert effektiviteten av tea tree olje for behandling av infeksjoner.