Digidexo.com

Hvordan kontrollere tørr hodebunn

Tørr hodebunn, også kalt seboreisk eksem, ofte resulterer i hvitt, flassende flass som kan være pinlig. Tørr hodebunn kan også resultere i skjellende plakk bygge opp eller rødhet og irritasjon og kløe og håravfall kan også bety seboreisk eksem. Spedbarn kan også ha seboreisk dermatitt, som er referert til som "holder hetten" og visualisert som skalaer på hodebunnen som kan være gul eller brun i fargen. (Referanse 1)

Bruksanvisning

Hvordan kontrollere tørr hodebunn

•  Del håret i små seksjoner mens du dusjer eller bader å forberede for rengjøring av hodebunnen og håret. Å arbeide i små seksjoner gir bedre penetrasjon av sjampo under behandling. (Referanse 1)

Shampoo en del av håret med en medisinert resept eller over-the-counter flass shampoo. Ifølge Medline Plus, flass sjampo inneholder ingredienser som salisylsyre, steinkulltjære, sink, resorcin, ketokonazol, eller selen. (Referanse 1)

Massasje hodebunnen i fem minutter for å løsne skalaer og flasser hud. Masserer hodebunnen forbedrer også blodtilførselen til hodebunnen som hjelpemidler i lindre tørrhet og fremme helbredelse av huden. (Referanse 1)

Påfør shampoo og massasje hodebunnen for alle deler av håret. La sjampo på håret i minst tre til fem minutter for å tillate sjampo for å arbeide i henhold til de Mayo Clinic. (Referanse 1, 2)

Skyll håret grundig for å fjerne sjampo. (Referanse 1)

Børst håret og hodebunnen med en myk børste for å stimulere hodebunnen etter dusjing, mens håret er vått. Håret bør også børstes flere ganger i løpet av dagen for å forbedre hodebunnen sirkulasjon. (Referanse 1)

Tips og advarsler

  • Ved behandling av en baby med vugge cap, forsiktig massasje og sjampo håret og hodebunnen daglig for å fjerne skjell. Shampoo sjeldnere, to ganger i uken, en gang tørr hodebunn styres.
  • For vanskelige å fjerne på grunn av skalaer holder hetten, kan mineraloljen påføres etterfulgt av en varm vaskeklut over hele hodebunnen. Shampoo håret etter behandling. (Referanse 1)
  • Dersom tilstanden forverres, er smertefullt eller begynner drenering væske, ta kontakt med en lege. (Referanse 1)