Digidexo.com

Hvordan Desinfiser en CPAP Machine

Hvis du har søvnapné, kan du bruke en CPAP (Continuous Positive Airway Pressure Therapy) maskin for å hjelpe deg å puste lettere om natten mens du sover. Det øker presset i halsen slik at luftveiene holder åpent når du puster. Den leveres med en maske som dekker nese og munn; en maske som dekker bare nesen; eller utstikkerne som passer inn i nesen. Bakterier kan vokse inni CPAP utstyr, slik at riktig rengjøring og desinfisering er nødvendig for å sikre helsen og livet til utstyret.

Bruksanvisning

Rengjøring og desinfeksjon Din CPAP utstyr

•  Vask alltid hendene før du håndterer din CPAP utstyr og rengjøre og desinfisere den hver dag for å fjerne skitt og oljer som kan forårsake bakterier for å danne.

Vask CPAP utstyr i en mild, ikke-lotion, parfyme-fri såpe eller parabol-vaskemiddel. Ikke bruk såpe eller sterke parabol-vaskemidler, som Dawn eller Joy, eller rengjøringsmidler som inneholder sterke parfyme eller fargestoffer.

Lag en desinfeksjonsmiddel for CPAP utstyr ved å kombinere en spiseskje av kontroll III med to liter vann i en plastbeholder. Kontroll III er et desinfeksjonsmiddel og bakteriedrepende middel som benyttes i søvn laboratorier og sykehus. Du kan kjøpe det på nettet eller i en medisinsk forsyning butikken. Hold den løsningen du blandet og bruke det i opptil to uker, med mindre det blir synlig skitne.

Første vask og skyll CPAP utstyr, deretter suge den i kontroll III løsningen i 10 minutter. Skyll utstyret grundig og la vannet renne gjennom det i tre minutter. Hvis du ikke ønsker å bruke kontroll III, kan du suge utstyret i en løsning av like deler av hvit destillert eddik og vann i 15 til 30 minutter.

Air-tørke utstyret. For å tørke slangen, henge den over et dørhåndtak eller en kleshenger unna direkte sollys, da dette vil føre til at slangen å bli sprø og sprekke. Ikke fest våt slangen til din CPAP enhet for å føne det. Det kan drive fuktighet inn i enheten og forårsake kortslutninger. Dekke tørket CPAP utstyr med et rent håndkle før du er klar til å montere den på nytt for bruk.

Om en gang i uken, tørke ned CPAP enhet. Trekk alltid ut det før rengjøring og aldri legge det i vann. Bruk en fuktig klut med en liten mengde av oppvaskmiddel nevnt ovenfor, og tørk ned på utsiden av enheten. Skyll av enheten ved å tørke det ned igjen med en fuktig klut og bare vann. Ta en tørr klut og tørk den ned. Ikke koble enheten til den er helt tørr.

Rengjør og desinfiser luftfukter hver dag. Tøm alle gjenværende vann ut av enheten. Vask hendene og senk luftfukter bare i varmt såpevann, bruker vaskemiddel som er nevnt ovenfor. Fyll luftfukter med såpevann og rist den for å rengjøre. Skyll i rent, klart vann, deretter la det lufttørke.

Desinfiser luftfukter gang i uken ved å blande en spiseskje med desinfeksjonsmiddel med to liter vann. Bløtlegg luftfukter i desinfeksjonsmiddel i 10 minutter, ta vare å helt senk luftfukter i desinfeksjonsmiddel. Ta den ut av desinfeksjonsmiddel og rist ut overflødig løsning. Skyll med destillert vann og la det lufttørke.

Tips og advarsler

  • Bruk aldri alkohol eller blekemiddel til å rengjøre noen av CPAP utstyr, enhet eller luftfukter.