Digidexo.com

Hvor mye bør jeg veie for min høyde?

Hvor mye bør jeg veie for min høyde?


Gjennom årene har vi blitt fortalt farene ved å være overvektig eller undervektig, men sjelden hører vi om hvor mye vi skal veie i forhold til vår høyde. Her er hvordan du kan finne den beste vekt for din størrelse og ramme.

Raskeste metode for å bestemme en god vekt for din høyde

Den enkleste metoden for å finne din idealvekt er å tillate £ 100. til en høyde på 5 meter, å legge til 5 kg. for hver tomme over det.

Body Mass Index

The body mass index (BMI) kan fortelle deg om vekten din er i forhold til høyden din. Basert på tall fra National Institutes of Health: en BMI mindre enn 18,5 indikerer en person er undervektig; en BMI mellom 18,5 og 24,9 er ideell; en BMI mellom 25 og 29,9 er overvektig; og en BMI over 30 er overvektige.

Eksempel på BMI Beregning

For å beregne din kroppsmasseindeks, dele vekten din (i pounds) med høyden din (i inches) kvadrat; deretter multiplisere resultatet med 703.

For eksempel, hvis du veier 160 kg. og du er 5 meter 10 inches (eller 70 tommer) høy, din BMI - 160 dividert med 4900 (70 kvadrat) multiplisert med 703 - er 22.96.

Fordeler av å kjenne din idealvekt

Ved å bestemme hvor mye du bør veie i forhold til høyden din, vil du ha en retningslinje som kan føre til bedre helse. Ved å følge en diett som bringer vekten din på et forholdsmessig nivå og holder den der, er du også sette et mål som du kan feste med.

Betraktninger: Når idealvekt er kinkig

Pasienter med diabetes og skjoldbrusk lidelser er unntatt fra alle proporsjonal indeks. Hvis du har noen av disse forholdene, bør du først konsultere legen din før du prøver noen vektøkning eller tap.

Misforståelse om passende kroppsvekt

En av de mest vanlige er at misforståelser kroppsvekt kan styres utelukkende gjennom kostholdet. Imidlertid kan andre faktorer være involvert, inkludert medisinske historie, bentetthet og genetikk.