Digidexo.com

Tips om negative-calorie mat oppskrifter

En "negative kalori" mat er mat som krever mer kalorier å fordøye enn det som er funnet i maten selv. Hvis en porsjon brokkoli inneholder 25 kalorier, men tar 80 kalorier å faktisk fordøye, teorien sier at du vil brenne en ekstra 55 kalorier av kroppsfett. Enten sant eller ikke, fakta er at de fleste såkalte negative-calorie matvarer er frukt og grønnsaker - matvaregrupper som er sterkt anbefalt i nesten enhver diett plan.

Frukt og grønnsaker for å vurdere

Matvarene inkludert på de fleste negative kalori mat lister inkluderer anis, epler, asparges, bønnespirer, rødbeter, blåbær, brokkoli, kål (grønn), cantaloupe, gulrøtter, blomkål, cayenne, selleri, sikori, chili peppers, kanel, koriander, nellik , koriander, tyttebær, agurk, spisskummen, dill, endive, fennikel frø, linfrø, gardencress, hvitløk, ingefær, grapefrukt, grønne bønner, honningmelon, jicama, grønnkål, purre, sitroner, salat, lime, mango, sennepsfrø, løk , appelsiner, papaya, persille, fersken, ananas, radicchio, reddiker, bringebær, spinat, squash, jordbær, mandariner, tomater, nepe, brønnkarse, vannmelon og zucchini.

Som du kan se fra listen ovenfor, er det mulig å lage et bredt utvalg av smakfulle - selv krydret - retter fra disse såkalte negative kalori mat, inkludert vegetabilske oppstuss frites, grønnsaksupper, frukt eller grønnsaker salater, smoothies og juice drinker.

Bruke andre matvaregrupper Sparsomt

Ved å gjøre disse frukt og grønnsaker hovedfokus for noen oppskrift, og legger bare en minimal mengde ingredienser som kjøtt, meieriprodukter og oljer, kan du lage et fantastisk utvalg av lav-kalori sunne retter. Bruk en lettere, mer sunn olje når matlaging, og bruk det med måte. Når du lager smoothies eller andre oppskrifter med meieriprodukter, kan du prøve å bruke bare vann; men hvis melk eller yoghurt er nødvendig, legg det en spiseskje om gangen til du kommer en akseptabel konsistens. Skjær kjøttet i små biter og begrense servering til 3 gram eller mindre.

Krydre med krydder og urter

Ingenting er verre enn en diett av kjedelig mat. Dra nytte av ulike urter og krydder som anses negative kalori mat, og bruke dem rikelig i retter som bakt eple med en sjenerøs pålegg av kanel, en meksikansk stir fry av spinat, løk og tomater som er tung på koriander og chili peppers, eller en pesto som er lys på nøtter og ost, men tungt på hvitløk og pepper. Eksperimentering kan hjelpe deg å finne en deilig alternativ til en forbudt parabolen.

Fett og sukker

Olje og søtstoffer bør brukes så lite som mulig, men hvis du ønsker å bruke heller, velger de letteste alternativene. Extra virgin olivenolje eller rapsolje er mye bedre enn smør eller margarin. En spray oljen er bedre enn en flaske olje. Ved bruk av søtstoffer, se etter naturlige varianter som Splenda eller stevia-baserte søtstoffer som Truvia som ikke mister sin sødme når de varmes opp.