Digidexo.com

Candida Dubliniensis Treatment

Candida dubliniensis er en type av soppinfeksjon svært lik candida albicans, eller oral skyvekraft. I hovedsak er candida dubliniensis en gjær infeksjon, som er den albicans stamme av soppen. Det synes vanligvis i munnen, men kan vises på andre deler av kroppen. Behandlingen avhenger av hvor aggressiv infeksjonen er.

Forstå Candida Dubliniensis

Candida dubliniensis ble identifisert av leger i 1995 Inntil da ble candida infeksjoner diagnostisert som candida albicans. Når legene innså at det var en annen stamme av candida bak noen infeksjoner, gikk de tilbake og testet forbi candida prøver. De oppdaget at i Europa, var om lag 2 prosent av candida albican tilfeller faktisk candida dubliniensis. I USA, om lag 1,5 prosent av tilfellene hadde blitt feilaktig diagnostisert. Candida dubliniensis er mest vanlig hos personer med svekket immunforsvar, for eksempel de med HIV eller de som gjennomgår kjemoterapi. Candida dubliniensis har en annen DNA makeup enn candida albicans og ikke vokser på 42 grader C, som candida albicans gjør (dette er måten legene skille mellom de to). Når det gjelder symptomer og behandling, men disse to typene av candida er like.

Behandling av Candida Dubliniensis

Som candida albicans, er førstelinjebehandling for candida dubliniensis flukonazol. Denne anti-fungal medisiner er en effektiv behandling for noen candida dubliniensis pasienter, men noen candida dubliniensis tilfeller synes å være motstandsdyktige mot den. Resultatene av en studie publisert i Antimicrobial Agents and Chemotherapy antydet at candida dubliniensis utvikler en rask resistens mot flukonazol. Bruke større doser kan hjelpe hos noen pasienter, mens andre vil trenge en annen behandling helt. Amfotericin B og itrakonazol er to andre anti-fungal medisiner effektive i behandling av candida dubliniensis når Flukonazol mislykkes. Ifølge Mayo Clinic, kan god munnhygiene, saltvannsskyllinger, og unngå sukker og gjær-tung mat også hjelpe.

Arbeide med legen din

Enhver form for candida infeksjon kan være en alvorlig sak for personer med undertrykt immunsystem. Hold et øye for tegn på en candida infeksjon, for eksempel smertefulle, hvite sår i munnen, endring i smak sensasjon, og en tørr, Cottonmouth følelse. Varsle legen din så snart du opplever noen av disse symptomene, så behandling kan starte. Siden immunsupprimerte mennesker er sannsynlig å være på andre medisiner, legen din vil jobbe tett med deg for å sørge for at candida behandling ikke forstyrrer noen av dine andre behandlinger. Ifølge Mayo Clinic, noen anti-fungal medisiner forårsake leverskader, så legen vil trolig måle lever gjennom blod arbeid mens du er på behandling.