Digidexo.com

Fordeler og risikoer for Linfrøolje

Fordeler og risikoer for Linfrøolje


Linfrøolje, ifølge Mayo Clinic, er en rik kilde til en omega-3 fettsyrekomponenten, alfa-linolensyre (ALA). Selv om svært spioneringen som gunstig, Mayo eksperter oppmerksom på at lite vitenskapelig bevis eksisterer som støtter effekten av linfrø i noen form, inkludert olje, for positive helseutfall. Selv om det kan være risiko forbundet med linfrø forbruk, er de milde og relativt sjeldne.

Potensielle fordeler

På alle punkter - alt fra diabetes til å tørke øyne syndrom til høyt blodtrykk til høyt kolesterol - Mayo Clinic bemerker "uklart vitenskapelige bevis" om linfrøolje evne til å forebygge og behandle sykdom. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) bemerker at løselig fiber finnes i linfrø gjør det til et passende avføringsmiddel. The University of Maryland Medical Center (UMMC) forklarer at det i mange tilfeller, inkludert mulige innvirkning på kolesterolnivået og hjertet, har omega-3 fettsyrer har vist seg å gi resultater. I form av linfrøolje, skjønt, slik suksess har ikke blitt duplisert, per mars 2010. Dette er fordi kroppen strever med å konvertere ALA i linfrøolje i hvilke typer omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje.

Tradisjonell og teoretisk tenkning hevder at flaxseeds og linfrø olje er effektive i behandling av alt fra biploar lidelse til en forstørret prostata til urinveisinfeksjoner, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Overall, eksperter fra Mayo Clinic, NCCAM og UMMC er enige om at flaxseeds og linfrø olje er generelt godt tolerert. Dyrestudier har produsert flere bivirkninger av linfrø overdose inkludert pusteproblemer, svakhet, problemer med å våkne og kramper eller lammelser. Diabetespasienter bør være forsiktig, ifølge Mayo Clinic, som omega-3 i linfrøolje kan føre til økte blodsukkernivået. NCCAM råder drikke masse vann med linfrø produkter for å hindre forstoppelse eller mindre sannsynlig intestinal blokkering forbundet med sin fiberinnhold. NCCAM advarer også mot å ta linfrø produkter med medisiner som de kan forstyrre kroppens evne til å absorbere medisinen.

Dosering og Typer

UMMC leger anbefaler å ta 1 til 2 spiseskjeer eller kapsler med linfrøolje per dag. Linfrøolje inneholder ca 7 gram ALA og 130 kalorier per spiseskje. UMMC bemerker at 7,2 gram linfrø olje tilsvarer ca 1 gram fiskeolje. Linfrø kan også tas i frø samt mel skjemaet.