Digidexo.com

Formel for telle kalorier

Telle kalorier kan være en enkel og effektiv måte å kontrollere kroppssammensetning eller gå ned i vekt. Kompliserte diett planer, opprørende resultater krav og opplæringsplaner som er ineffektive kan alle bli kastet ut av vinduet hvis enkel og effektiv metode for å telle kalorier er tatt hensyn til ved utarbeidelse av ditt daglige næringsinntak.

Det du trenger

Telle kalorier er en relativt enkel prosess som krever bare en notisblokk og blyant. Ernæringsmessige planleggere og arrangører kan gjøre det enklere å holde alle data i en ryddig og organisert sted, men de er ikke nødvendig.

Ting å gjøre

Den enkleste nøkkelen til å miste vekt er å huske formelen "mindre i så ut" eller den mer matematisk versjon: caloric utgifter større enn kaloriinntaket er lik vekttap. Dette betyr ganske enkelt, spise mindre enn du forbrenner. Kaloritelling kan bidra til at kaloriinntaket er lavere enn caloric utgifter, slik at du kan gå ned i vekt.

Å telle kalorier, se på en grunnleggende ernæringsmessige etiketten og lese av de tre hovedkomponenter: protein, fett og karbohydrater (alt i gram), og listen over de tallene på venstre side av papiret. Multipliser "protein" nummer med 4, "fett" nummer med 9, og "karbohydrat" tallet med 4. Dette vil konvertere gram protein, fett og karbohydrater til kalorier av protein, fett og karbohydrater.

Å vite antall kalorier og gram kan være nyttig hvis følge en bestemt diett plan som begrenser visse ernæringsmessige aspekter som karbohydratinntaket eller fett inntak.

Gjenta denne fremgangsmåten for hver mat eller drikke konsumert og totalt den på slutten av dagen. Holde orden spesifikt på hva du spiser og hvor mye du spiser kan hjelpe deg å miste vekt.

Ett pund er lik 3500 kalorier, derfor kutte tilbake 500 kalorier per dag (dersom tiden å opprettholde kroppsvekt) vil resultere i en kilo vekttap i uken.