Digidexo.com

Vekttap og overgangsalder

I gjennomsnitt, kvinner får et pund per år i løpet perimenopause og overgangsalder. Det høres kanskje ikke ut som mye, men det kan legge opp over tid. Det er ingen grunn til at du må akseptere den middelaldrende spredning - du kan miste vekt naturlig og sunt.

Årsak

Selv om det ville være fint å skylde vektøkning på hormoner, det er ikke nødvendigvis tilfelle. Livsstilsendringer, endringer i stoffskiftet eller reduksjon i muskelmasse er mer sannsynlige årsaker.

Advarsel

Vektøkning kan øke risikoen for forhold som type II diabetes og høyt blodtrykk. Å få mer enn 20 kg. kan øke risikoen for brystkreft.

Forebygging / løsning

For å gå ned i vekt, fokusere på å øke din fysiske aktivitet og redusere kaloriinntaket. Velg næringsrike matvarer, inkludert rikelig med magre proteiner, frukt, grønnsaker, magre meieriprodukter (eller andre kalsium-rik mat) og hele korn.

Betraktninger

Du kan finne at å miste vekt er vanskeligere etter overgangsalderen. Hormon svingninger og metabolisme endringer kan gjøre kroppen din reagerer forskjellig på kosthold og trening enn det pleide. Bare hold deg til din aktiv og sunn livsstil, og du skal kunne se resultater i tid. Rådfør deg med lege eller ernæringsfysiolog for ytterligere råd.

Anbefalinger

For fordeler utover vektkontroll, inkluderer vektbærende trening (som å gå eller spille tennis) i ditt treningsprogram. Vektbærende trening er viktig for bein vekst og kan hjelpe avverge osteoporose. Inkluderer også styrkeøvelser for å opprettholde muskelmassen.