Digidexo.com

Hvordan avlaste Hives

Elveblest, også kjent som urticaria, er hovne, bleke røde renner som vises på huden etter en allergisk reaksjon. Elveblest kan være forårsaket av en allergisk reaksjon på nesten hva som helst, inkludert insektstikk, medisiner, kjemikalier i mat, stress, selv soleksponering. Elveblest dannes når blodplasma lekker ut av blodårene i huden. Dette skjer som et resultat av en reaksjon på en histamin, en kjemisk frigjort fra celler langs hudens blodkar. Elveblest som oppstår kan vare i noen timer til flere dager før falming. De vanligvis klør og noen ganger brenne eller brodd. Mens vanligvis ikke et alvorlig helseproblem, elveblest er ubehagelig, så det er nyttig å vite hvordan å avlaste dem.

Bruksanvisning

•  Identifiser årsaken. Elveblest vanligvis gå bort på egenhånd, så målet om å behandle dem er å bare lindre symptomene, men selv før det, er det nyttig å identifisere og fjerne avtrekkeren. Du må kanskje få medisinske tester for å fastslå hva som provoserte den allergiske reaksjonen. Hvis du kan identifisere årsaken, vil du spare deg selv fra fremtidige utbrudd.

Ta perorale antihistaminer. Elveblest er forårsaket av en reaksjon på en histamin, slik at man motvirker dem med et antihistamin. De fleste antihistaminer er over-the-counter medisiner som selges på apoteker. Følg doserings instruksjonene på boksen, og antihistamin bør bidra til å forhindre histaminer fra fester til cellene og forårsaker irritasjon. Mange antihistaminer kan forårsake døsighet og er bare effektiv i noen timer av gangen. Du må kanskje flere doser i løpet av dagen, men bare ta det som er anbefalt.

Bruk aktuell kremer eller lotion. Kremer og lotions hjelpe nummen nerveender og lindre kløe, samt berolige brennende eller stikkende. Se etter kremer som inneholder kamfer, mentol, difenhydramin eller Pramoxine. De fleste av disse kremer krever ingen resept.

Bruk enkle, hjem rettsmidler. Mens du venter på hjelp fra medisiner eller kremer, ta en lunken bad med mild, mild såpe for å lette kløe. Trykk på kjølige komprimerer og våte kluter for å lindre svie. Slitasje løstsittende, lette klær for å gjøre deg mer komfortabel.

Identifisere årsaken. Elveblest vanligvis gå bort på egenhånd, så målet om å behandle dem er å bare lindre symptomene. Den første og beste skritt en person kan ta i lindrende elveblest er å identifisere og fjerne avtrekkeren. Selv om spesielt vanskelig å gjøre, kan det gjøres ved hjelp av en lege. Jo raskere du finne årsaken, jo raskere kan du oppleve langsiktig lettelse.

Tips og advarsler

  • Av og til utbruddet av elveblest er bare en del av en mer alvorlig allergisk reaksjon. Hvis du begynner å oppleve hevelse i luftveiene, noe som gjør det vanskelig å puste, få til et sykehus umiddelbart.