Digidexo.com

En liste over Raske karbohydrater

En liste over Raske karbohydrater


Mange tror at karbohydrater er alle like. Men ifølge en artikkel i Psychology Today, karbohydrater er faktisk kategorisert i to grupper: raske og langsomme. Artikkelen beskriver at forskjellige typer av karbohydrater har sin egen virkning på det menneskelige legeme, slik at det er viktig å skjelne mellom de to typer. Å vite forskjellen mellom raske og langsomme karbohydrater kan hjelpe enkeltpersoner overvåke sine dietter, ivareta sine helsebehov og til og med forbedre vekttap.

Hvitt brød

Hvitt brød er et populært skyldige i den raske karbohydrater kategori. Psychology Today sier "bearbeidet mat som inneholder raffinert sukker og hvitt mel er raske karbohydrater." Hvitt brød er naturligvis laget av hvetemel, som har liten næringsverdi. Hvetemel funnet i brød fører til en blodsukkeret pigg, noe som kan være gunstig for utøvere som er i ferd med å spille i en sports spill, eller for folk som ønsker å få en rask energi boost. Det er imidlertid ikke nyttig for folk som er inaktive eller stillesittende, fordi hvis disse karbohydrater ikke er brent raskt, vil kroppen konvertere og lagre dem til fett. Et annet problem med hvitt brød er at energi folk får fra det er ikke langvarig, så boost vil komme og gå raskt, forårsaker folk til å føle seg sulten igjen.

Bakte poteter

Bakte poteter er høy på glykemisk indeks, som betyr at de er raske karbohydrater. The Mayo Clinic forklarer at GI er en måte å måle hvordan enkelte matvarer (hovedsakelig karbohydrater) påvirker blodsukkeret. Mat høyt på GI skalaen mener de heve blodsukkeret, mens lav GI matvarer er mer jevnt fordelt i kroppen. Ifølge Mayo Clinic, bakte poteter varierer i kategorien "70 og Up" av GI, noe som betyr bakte poteter gi folk en rask opplading eller fylle bensin, men ikke opprettholde fylde på veldig lenge. Metning er forlenget med matvarer som er lavere på GI, kjent som langsomme karbohydrater, som inkluderer fiber-rik mat. Selv når bakte poteter er skinn og vanlig (hold smør og salt, please!), Deres sammensetning er fremdeles høyt på GI.

Søtsaker

Sukker er raske karbohydrater, så hvis det endelige målet er å opprettholde en lav GI diett, holde seg borte fra cookies, godteri, kaker og andre søte godbiter. Andre typer matvarer inneholder sukker, som forbrukerne ikke kan være klar over med mindre de leser emballasje og ingrediens etiketter. Frokostblandinger, juice, muffins og pannekaker er eksempler på matvarer som kan inneholde høye nivåer av raffinert sukker. Ifølge Medline pluss, raffinert sukker kalles tomme kalorier, fordi de ikke tilbyr næringsstoffer, slik som vitaminer og mineraler. Et sunnere alternativ er å spise mat som er naturlig søtet, som for eksempel frukt.