Digidexo.com

Hva du kan spise for Candida

Candida er en gjærlignende sopp som normalt lever i kroppen i et begrenset antall; det er faktisk mer enn 20 arter av Candida. Når candida vokser ut av kontroll, fører det candidiasis, som kan resultere i infeksjoner som trost, bleie utslett, hudinfeksjoner og vaginale infeksjoner. Mindre vanlig, fører det infeksjon i fordøyelseskanalen og noen systemomfattende infeksjoner.

Årsaker til Candidiasis

Den vanligste årsaken til candidiasis er overforbruk, eller gjentatt bruk av antibiotika som dreper de gode bakterier som holder candida vekst under kontroll. Noen av de vanligste årsakene til candidiasis er dårlig ernæring, bruk av steroider, graviditet og bruk av p-piller. Det er også en komplikasjon av type 2-diabetes, og tilstander som svekker immunsystemet, slik som kreft.

Symptomer på Candidiasis

Candidainfeksjon kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er som de av mange andre forhold. Avhengig av hvor infeksjonen er, kan det føre til tørr munn og tunge, blødende tannkjøtt eller hvite flekker i munnen; det kan være sprekker i tungen eller i hjørnene av munnen. Det kan føre til vaginal kløe, svie og en hvit utflod. Det kan være utslett og hudirritasjon, særlig i hudfolder. De vanligste symptomer på fordøyelsesveisinfeksjon er dårlig fordøyelse, halsbrann, magesmerter, gass, oppblåsthet, diaré, forstoppelse og slim i avføringen. Candidainfeksjon kan også forårsake hodepine, tretthet, tretthet og smerte eller hevelse i leddene.

Behandling av candidiasis

Reseptbelagte soppdrepende medisiner, for eksempel Diflucan, Nystatin og Lamisil, blir brukt i behandling av candidiasis. Regelmessig trening hjelper også. Legen din kan også foreslå fordøyelsesenzymer og probiotika (kombinasjoner av "vennlige bakterier"). Kosthold er en viktig del av behandlingen, og inkluderer både matvarer du bør spise så vel som de du bør ikke spise.

Hva bør du ikke spise

Hold deg unna mat som "mate" sopp - spesielt noe som inneholder sukker eller kunstige søtningsmidler, alkohol, eddik og mat laget med eddik (inkludert ketchup og grillsaus) eller mat som inneholder gjær (for eksempel brød). Unngå koffein og kullsyreholdige drikker, sopp, fermentert mat (som ost), syltet mat og hvete produkter som inneholder gluten (inkludert pasta). Ikke spis mat som inneholder MSG, natriumnitritt (finnes i bearbeidet lunsj kjøtt, bacon og pølser), og hydrogenert eller delvis hydrogenert olje (transfett).

Hva du kan spise

Spis vanlig, ikke-søtet yoghurt hver dag (sørg for at den inneholder ingen frukt og ingen sukker av noe slag), massevis av ikke-stivelsesholdige grønnsaker, kylling, kalkun og magert kjøtt. Omega-3 fettsyrer er anbefalt, så spiser tunfisk, laks, fiskeolje, og valnøtter. Spiret nøtter og frø er god i behandling av candidainfeksjon, som er bakken lin måltid.