Digidexo.com

Tendinose Vs. Senebetennelse

Senebetennelse og tendonosis er komplikasjoner av sener. Symptomene er de samme. Men forskjellene mellom de to, mens subtile, er definitive nok til å fortjene separate behandlinger. Således er evnen til å gjenkjenne forskjellen mellom senebetennelse og tendonosis viktig å forebygge og helbrede begge tilstander.

Senebetennelse

Senebetennelse er forårsaket av en betennelse i sener, typisk forårsaket av en forstuing der musklene i kroppen koble til bein. Sener må flytte og bøye jevnt for funksjonell bevegelse. Når funksjonen deres blir avbrutt eller svekket, sener blir irritert og begynner å inflame. Betennelse er vanligvis ledsaget med sløve eller alvorlige smerter og vanskeligheter med å bevege ledd og muskler.

Tendonosis

Tendonosis er karakterisert ved en degenerering av sener. Mer spesifikt er den forårsaket av en degenerering av det fibrøse materiale kjent som kollagen, hvorfra sener er gjort. Tendonosis vanligvis oppstår som en følge av en tidligere skade. Det ser ofte lenge etter at skade oppstår. Degenerasjon av kollagen fører sener å bli myk og jellylike, som til slutt resulterer i smerte som sener blir slapp og ute av stand til å fungere skikkelig. I motsetning til senebetennelse, tendonosis er ofte vanskelig å oppdage visuelt fordi det ikke er ledsaget av inflammasjon.

Behandling for senebetennelse

La påvirket sene god tid til å hvile ved å avslutte noen fysisk aktivitet som kan ha forårsaket eller forverre betennelser. Hvis senebetennelse er i føttene eller bena, heve dem. Ta anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen å redusere hevelse. Bruk is til det berørte området for å lette smerter. Hvis det er mulig, spenne området ved å bruke en støpt eller innpakning huden i atletisk tape for å holde den komprimert.

Behandling for Tendonosis

Ikke ta noen anti-inflammatoriske medisiner. Prøv å flytte og bruke det berørte senen så mye som mulig uten å forårsake overdreven smerte. Dette vil bidra til å redusere degenerasjon av kollagen. Massere sene med isposer eller poser med frosne grønnsaker for å lette smerter. Oppsøk fysioterapi så snart som mulig; skadede sener kan være behov for terapeutisk trening eller rekonstruktiv kirurgi.

Advarsel

Ikke ignorer smerte forårsaket av enten senebetennelse eller tendonosis. Påføring unødvendig makt eller fysisk øve skadde sener kan ytterligere forverre symptomene. Vær tålmodig. Helbredelsesprosessen for sene skader forårsaket av tendonosis kan være oppover på ni måneder. Søke lege råd hvis smertene fortsetter å øke eller du har intense smerter uten synlige tegn på betennelse.