Digidexo.com

Hodebunnen infeksjoner som forårsaker Håravfall

Hårtap kan være traumatisk, særlig når store mengder av håret er tapt i løpet av en kort tidsperiode. En rekke betingelser kan føre til hårtap, inkludert hodebunnen infeksjon. Heldigvis hodebunnen infeksjoner kan ofte være effektivt behandles, og håravfall reverseres. Regelmessig hodebunn vedlikehold og god hygiene kan også hindre hodebunnen infeksjoner. Dette inkluderer å holde hår apparater som kammer og børster rent, og aldri dele dem.

Ringorm

Ringorm er en sopp som forårsaker kløende, ringformede flekker på huden. Tinea capits er den medisinske betegnelsen på en soppinfeksjon i hodebunnen. Ringorm forårsaker usammenhengende skallethet hos sine ofre. Det kan også føre til at håret til å bli svak og skjør, noe som resulterer i håret brekker. Det kan effektivt behandles med en aktuell eller oral medisin.

Follikulitt

Follikulitt refererer til betennelse i hårsekkene. Det kan være forårsaket av en rekke forhold. Det kan forveksles med akne, med betennelse rundt de infiserte hårsekker. Follikulitt kan være forårsaket av infeksiøs årsaker som for eksempel olje, eller smittsomme årsaker som invasjon av bakterier og virus til follikler som er blitt skadet av friksjon. Behandlinger inkluderer antibiotika eller steroider.

Peidra

Peidra fører herdet knuter for å danne på håret sjakter. Det er ikke ofte sett i hodebunnen, men når det skjer er det ofte forveksles med en lus eller en bakteriell infeksjon. Det kan skje enten som svart peidra eller hvit peidra. Enten type faktisk kan sameksistere med en bakterieinfeksjon. Det kan overføres fra person til person. Peidra kan føre til at håret til å svekke og håret til å bryte. Peidra er ofte behandles ved å barbere området infisert hår. En mindre drastisk behandling for peidra er å vaske håret og hodebunnen med sjampo laget med salisylsyre eller azol anti-fungals.

Demodex folliculorum

Demodex folliculorum er en parasitt som forårsaker en av de vanligste formene for hodebunnen infeksjoner, faktisk en angrep av hodebunnen. Det er spesielt vanlig hos personer som lider av akne eller mannlig mønster skallethet. Parasitten lever på død hud og oljer, som begge er felles med akne og mannlig mønster skallethet. Denne parasitt og påfølgende infeksjoner kan bli behandlet ved topisk gel. Mens gelen kan kurere infeksjonen, kan det ikke reversere effekten av mannlig skallethet.

Sebhorreic Dermatitis

Sebhorreic dermatitt tar form av smertefulle og kløende betennelse. Det er forbundet med fungal infeksjon og kan forekomme på forskjellige områder av huden, inkludert hodebunnen. Når sebhorreic dermatitt oppstår i hodebunnen, kan det bidra til midlertidig hårtap. Denne sykdommen er vanlig hos barn og eldre voksne over 50 år, men uvanlig hos yngre voksne. Det er også mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Mange tilfeller av sebhorreic dermatitt kan effektivt behandles med medisinert flass sjampo tilgjengelig over disk. Antibiotika kan også være foreskrevet.