Digidexo.com

Hva ingrediensene er i vitamin D3?

Hva ingrediensene er i vitamin D3?


Vitamin D er et begrep som refererer til flere ulike former av samme vitamin. To former for vitamin D er viktig for menneskers helse. Vitamin D2 eller ergocalciferol, syntetiseres av planter. Ingrediensen i vitamin D3 kalles cholecalciferol og syntetiseres av mennesker når de utsettes for ultrafiolett B stråler fra solen.

Fakta

Vitamin D3 er ikke en ekte vitamin, fordi folk som har tilstrekkelig eksponering for sollys ikke trenger kosttilskudd, ifølge Colorado State University. Lysenergi blir absorbert av et molekyl kjent som 7-dehydrokolesterol og omdannes til vitamin D3 av sollys. Lever og nyrer syntetisere denne kjemiske inn i sin hormonelt aktive form. Leveren omdanner det til 25-dihydroksykalsiferol og nyrene konverterer den til 1,25-dihydroksykalsiferol.

Formål

Vitamin D er et steroid hormon, ikke er et vitamin. Det er kjent for sin rolle i regulering av nivåer av fosfor og kalsium i kroppen, og det er viktig for å opprettholde riktig bentetthet. Den har en rolle i å øke hvite blodceller for å hjelpe immunforsvaret bekjempe infeksjoner.

Kilder

Noen matvarer inneholder vitamin D. Naturlige kilder inkluderer smør, egg og fisk tran. Melk og korn er vanligvis beriket med vitamin D. Den beste kilden til vitamin D3 er soleksponering i minst 10 minutter om dagen uten solkrem. Hvis du har begrenset eksponering til solen, kan UBV lamper brukes. Vitamin D er fettløselige, slik at det kan lagres i leveren og fettvevet for fremtidig bruk. Overdreven eksponering for sollys fører ikke til å produsere for mye vitamin D.

Dosering

Ifølge US National Library of Medicine, den anbefalte dosen av kolekalsiferol for spedbarn, barn og voksne gjennom en alder av 50 er 5 mikrogram (mcg) per dag. Voksne i alderen 51 og 70 bør ta 10 mcg av vitamin D3 per dag, og voksne over 70 år bør ta 15 mcg per dag. En mcg av kolekalsiferol er lik 40 IE vitamin D. Faktorer som kan påvirke den anbefalte mengden av vitamin D3 er kjønn, alder og faktorer som for eksempel graviditet. Rådfør deg med helsepersonell for å finne ut den beste dosen for deg.

Betraktninger

Vitamin D-mangel kan skje når du ikke har tilstrekkelig eksponering for sollys eller når inntak av dette vitaminet er utilstrekkelig. Det er et vanlig problem hos eldre personer eller personer med kroniske sykdommer. Eldre mennesker er i en høy risiko for vitamin D-mangel, fordi aldring senker det kjemiske stoffet i huden som er konvertert til vitamin D3, ifølge Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism. Inflammatorisk tarmsykdom og fett malabsorpsjonssyndromer slik som cystisk fibrose kan også føre til vitamin D-mangel.