Digidexo.com

Symptomer på Kvinnelige Hårtap

Hårtap rammer ca en tredjedel av alle kvinner, samme andel som menn. Mønsteret for tap i hodebunnen er ikke den samme som hos menn, som tillater kvinner å enklere tilsløre tilstand. Nitti prosent av håret vokser på en gang. Når denne syklusen blir forstyrret, oppstår hårtap og svakhet.

Symptomer

Kvinne Hårtap er ikke normal hvis mer enn 100 hår går tapt per dag. Kvinne mønster skallethet (kjent som androgen alopesi) er begrenset til hårtap eller tynning i fronten av hodebunnen, i kroneområdet og ned langs sidene. Håret linje i fronten er generelt vedlikeholdt, og fullstendig skallethet er sjelden.

Årsaker

Hormoner i kvinner spiller den største rollen i tap av hår, noe som gjør det vanlig under og etter svangerskapet og i overgangsalderen. Protein er nødvendig for hårvekst og en mangel på protein i en diett vil føre til hårvekst å opphøre. Håravfall er også forårsaket av stress på kroppen fra anemi, stress i en persons liv, spiseforstyrrelser og narkotikamisbruk. Medisinske tilstander som forårsaker hårtap inkluderer skjoldbruskkjertelen eller leverproblemer. Hårtap kan skyldes allergi eller mye hår behandlinger som skader håret og follikler.

Diagnose

Diagnostisering håravfall er gjort gjennom en undersøkelse av medisinsk og familiens historie og en fysisk eksamen. En hår-pull test innebærer å trekke på et område av hår å se hvor mange hår falle ut på en gang. En skraping av hodebunnen utelukker en infeksjon i hodebunnen eller follikler. Ytterligere diagnose for alopecia omfatter en stansetest hvor en del av hodebunnen hud er fjernet for å undersøke hudlagene.

Behandling

Det finnes ingen kur for permanent håravfall; men det finnes behandlinger for å hjelpe til med å minske virkningene. En pasient må også behandle årsaken til tilstanden for å stoppe ytterligere hårtap. Den mest effektive medisiner for å stimulere hårvekst er Minoxidil i en 2-prosent løsning. Minoxidil kan ta opptil seks måneder for synlige resultater. Naturlige behandlinger for å stimulere hårvekst inkluderer vitamin B kosttilskudd for pasienter som opplever et B-vitamin mangel. Biotin er en vanlig B-vitamin som brukes for hårtap, og den har ingen bivirkninger. Behandling av hårtap med hår implantater innebærer å flytte små deler av håret fra områder som er aktive og voksende og implantere dem inn balding områdene. Det er en liten risiko for infeksjon med denne fremgangsmåten.

Forebygging

Å bremse hårtap, følger en sunn livsstil, inkludert å spise en balansert diett og delta i et treningsprogram. Regelmessige helse helsen å vurdere medisinske tilstander vil holde hormon og andre faktorer i sjakk. Ikke over-prosess eller style håret, som inkluderer iført trange elastiske bånd. Dette vil eliminere stress satt på hodebunnen og hårsekkene.