Digidexo.com

Hvordan plukke Helkorn for en low-carb diett

Hvordan plukke Helkorn for en low-carb diett


Enten du er på en lav-karbo diett for å gå ned i vekt eller for å behandle en medisinsk tilstand, er det viktig å velge karbohydrater du spiser veldig nøye. Hel-korn karbohydrater tilbyr en myriade av helsemessige fordeler. Fiberrike frokostblandinger, kan pasta og brød senke kolesterolet og triglyserider, og redusere risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes og enkelte typer kreft. I tillegg hele korn fremme tarm helse og regularitet. Snakk med legen din om et sunt kosthold på en lav-carb plan.

Hvordan plukke Helkorn for en low-carb diett

•  Gjennomføre en liste over lav-GI - eller glykemisk indeks - matvarer. Glykemisk indeks er et mål på i hvilken grad en karbohydrat påvirker blodsukkeret. Velg hele korn med lav GI for å holde energinivået stabilt. Karbohydrater med en score på 55 eller lavere inkluderer 100 prosent steinslipt hel-hvete og pumpernickel brød, havregryn, havrekli, müsli, helkorn pasta, bygg og bulgur. Moderat GI hel-korn inneholder raske havre, brun og vill ris, couscous, raske havre og hel-hvete brød. Ta listen til butikken for å forenkle din handletur.

2 LES ernæring fakta etiketter nøye, og bemerker karbohydrat-til-fiber ratio. Forholdet til en ubehandlet hvetekorn er 10 til 1, ifølge Patrick Skerrett av Harvard Health, så se etter de samme tallene på grove kornvarer. For eksempel bør en skive brød med 25 gram karbohydrater ha minst 2,5 gram fiber. Flere fiber er enda bedre.

Gjør kloke carb valg, fordi en lav-karbo diett har ikke mye rom for korn av noe slag. I tillegg til et sunt karbohydrat-til-fiber ratio, se etter produkter lav i natrium, sukker og fett, anbefaler Harvard School of Public Health. For eksempel velger stål kutt havre i stedet flavored, instant havremel.