Digidexo.com

Kronisk Lyme sykdom Forklaring

Kronisk Lyme sykdom Forklaring


Lyme sykdom er en flåttbåren infeksjon forårsaket av Borrelia burgdorferi bakterier. Selv om det er generelt lett behandles med antibiotika, kan det bli en kronisk sykdom og føre til livslang symptomer og komplikasjoner hvis ikke diagnostisert eller behandlet i de tidlige stadier.

Årsaker

Bortsett fra mangel på riktig behandling, lyme sykdom også bli kronisk når antibiotiske regimer ikke er fullført, slik at noen av de bakteriene til å forbli levende og fortsette å infisere pasienten.

Komplikasjoner

Kronisk Lyme sykdom kan føre til stivhet i nakke og kjeve, lammende følelse, kronisk tretthet og nevrologiske lidelser. CDC anslår også at 60 prosent av de med ubehandlede infeksjoner vil utvikle leddgikt.

Behandling

Langsiktige antibiotika behandlinger som tar sikte på å ødelegge bakterier er ikke anbefalt, ifølge studier utført av CDC. Symptomer kan behandles med resept eller over-the-counter medisiner.

Forebygging

CDC anbefaler å beskytte deg mot flåttbitt ved iført lange ermer og sjekke for flått før du kommer innendørs. Hvis du har mistanke om eksponering, kontakt lege og følg den anbefalte antibiotikabehandling.

Betraktninger

I noen tilfeller kan pasienter bli feildiagnostisert med kronisk Lyme sykdom basert på symptomer og ikke faktiske bevis for infeksjon, ifølge National Institute of allergi og infeksjonssykdommer.