Digidexo.com

Hvordan hjelpe Reading problemer for de med dysleksi

Hvordan hjelpe Reading problemer for de med dysleksi


Dysleksi er en lærings lidelse som rammer millioner av barn. Det forvrenger hjernens prosessen med å oversette skriftlige bilder til språk. Dette gjør lesing en vanskelig og frustrerende oppgave. Det er ikke noe "galt" med hvordan disse barna tror, ​​eller med deres deres visjon eller deres intelligens. Men selv om dette er tilfelle, mange tror at barn med dysleksi er lat eller dum, eller ikke ønsker å lese. Selv om det er tidligere skilt, er de fleste tilfeller av dysleksi ikke oppdaget før barnet fyller første eller andre klasse og er forventet å lese på et visst nivå. Selv om det ikke kan kureres, kan disse barna bli hjulpet til å lese effektivt.

Hvordan hjelpe Reading problemer for de med dysleksi

•  Praksis samarbeid mellom foreldre og lærere. En helhetlig tilnærming som bruker en konsekvent metode i undervisningen leseferdigheter er mer effektiv. Foreldre og lærere bør fremme ferdigheter som utfyller hverandre, ikke bekjempe hverandre, og de skal gi hverandre tilbakemeldinger.

•  Snakk med dysleksi barnet om hans spesielle problemer. Dysleksi kommer i ulike former og påvirker ikke alle barn på samme måte. Finn vanskelighetene barnet ditt har, slik at du kan hjelpe ham å lære de riktige strategier for ham.

Utdanne deg selv og barnet ditt om dysleksi: hva det er og hva den gjør. Forsikre ham om at det ikke gjør et barn "defekt". Dette vil hjelpe barnet ditt til å kunne slappe av om tilstanden og føler seg mer komfortabel med det. Jo mer avslappet barnet ditt er mot lesing, jo lettere vil det bli.

Spille spill med barnet ditt som bruker bokstaver og ord, for å hjelpe knytte leseferdigheter med lek. Scrabble (vanlig eller Junior versjoner,) kryssord og ord bingo er flotte spill å prøve.

Les daglig, både høyt for barnet ditt, og privat innenfor syn på henne. Hjelpe henne til å forstå at lesing er en verdifull og morsom del av dagliglivet.

Ansett phonics å bidra til å bygge sammenhengen mellom hva en eller flere bokstaver ser ut og hva de høres ut. Gjør deg kjent med den metoden som ditt barns lærere bruker for å lære phonics.

Øv bryte ned ord i phonics kontinuerlig. Når barnet spør hva et ord er, eller hvordan det staves, ha ham bryte det ned i bokstavlyder og stave det eller høres det ut selv. Hjelp phonics å bli vane for barnet ditt.

Hint

  • Catching dysleksi i tidlig alder og undervisning mestrings taktikk sammen med leseprosessen vil minimere effekten dysleksi vil ha på ditt barns pedagogisk utvikling.