Digidexo.com

Prematur Gray Hair hos barn

Grått hår er et vanlig syn blant eldre voksne, men grått hår hos barn er en uvanlig hendelse, selv om det vanligvis ikke er grunn til alarm. Av og til, for tidlig grått hår hos barn er et symptom på en underliggende helseproblem.

Om

Tidlig grått hår hos barn oppstår når cellene som produserer pigment opphøre å gjøre det. Noen barn er født med flekker av hvit eller grå hår, som er en tilstand som kalles poliosis.

Fakta

De fleste barn med tidlig grått hår er sunt. Barn med poliosis arve denne tilstanden, som oppstår når kroppen utilsiktet ødelegger pigment cellene i området av de hvite eller grå hår patcher.

Helse Tilstand Årsaker

Visse typer anemier kan føre barna til å bli tidlig grå. I tillegg vil hypertyroidisme produsere grått hår hos barn.

Mangel på vitaminer

En mangel på vitamin B12 er den mest vanlig årsak til grått hår hos barn. Utilstrekkelige mengder av vitamin B12 kan være forårsaket av en rekke forskjellige tilstander, inkludert dårlig ernæring og tuberkulose.

Behandling

Behandling for tidlig grått hår hos barn innebærer faktisk behandling av tilstanden som forårsaker gråning på det første sted. Det er viktig å bestemme årsaken til grått hår, slik at passende behandling kan administreres.