Digidexo.com

Hvordan behandle atrieflutter

Hvordan behandle atrieflutter


Når en person øvelser eller bli nervøs, kan deres hjerterytme øke. Selv om dette er normalt for folk flest, mens andre kan oppleve en ukontrollerbar hjerterytme uten noen åpenbar grunn. Denne tilstanden er en arytmi eller en rask hjerterytme kjent som atrieflutter. Atrieflutter oppstår når den øvre kammer i hjertet, eller atriene, mottar unormale elektriske impulser, som forårsaker hjertet til å slå svært raskt, ca 100 til 300 slag per minutt (normal puls er 60 til 100 slag per minutt). Behandling for denne tilstanden innebærer akuttmedisinsk og endringer i livsstil.

Hvordan behandle atrieflutter

Akuttbehandling

•  Besøk legevakten umiddelbart når de opplever symptomer på atrieflutter. Omsorgen som gis under besøket kan omfatte defibrillering å sjokkere hjertet tilbake i normal rytme og intravenøs eller oral medisiner, for eksempel digitalis, til langsom uregelmessig hjerterytme.

Følg utslipps instruksjoner som indikert av legevakten lege eller fastlegen. Slike instruksjoner kan omfatte iført en Holter monitor og ta medisiner, for eksempel kalsiumkanalblokkere, betablokkere, blodfortynnende og aspirin for å slappe av blodårene, senke blodtrykket og forebygge blodpropp. Hvis medisiner ikke er effektive, kan legen anbefale å plassere en pacemaker under huden for å regulere hjerterytme eller ved å sette inn et tynt kateter inn i hjertet for å ødelegge unormale hjertevevet med varme. Dette er kjent som kateter radiofrekvensablasjon.

Bruk en Holter monitor rundt halsen etter utskrivning fra sykehuset som overvåker hjerterytmen. Skjermen er slitt for en til tre dager, og enheten er returnert til en primær omsorg lege eller kardiolog for videre analyse og behandling.

Livsstilsendringer

Limit eller unngå for mye alkohol, siden det kan bidra til atrieflutter.

redusere høyt blodtrykk ved å forbruke en lav-natrium diett og får rikelig med mosjon og hvile.

Unn underliggende forhold, som for eksempel diabetes, koronarsykdom eller høyt kolesterol, med de anbefalte foreskrevne medisiner, fordi forholdene kan utløse atrieflutter episoder.

Hint

  • I tillegg til en rask hjerterytme, kan pasienter med atrieflutter opplever brystsmerter, svimmelhet, besvimelse eller kortpustethet.
  • Før du tar et nytt legemiddel, avsløre alle andre medisiner og kosttilskudd for å unngå potensielle interaksjoner.