Digidexo.com

Antibiotika for Lyme sykdom

Lyme sykdom er en infeksjon som kan spres med hjort flått og vestlige svart-legged flått. Den eneste måten å kontrakt Lyme sykdom er å bli bitt faktisk av en hake, men ikke hver flåttbitt fører til sykdommen. Den mest populære behandlingen for Lyme sykdom er antibiotika, som vanligvis kurere sykdommen innen 3 uker etter behandlingsstart.

Amoxicillin

Selv amoxicillin er en mild antibiotika, er det ikke anbefalt at alle som blir bitt av en flått ta et kurs av antibiotika. Fordi mange mennesker kan lide bivirkninger fra amoxicillin, bør bare de folk faktisk viser symptomer på Lyme sykdom ta det.

Erytromycin

Erytromycin er et antibiotikum gitt ganske ofte til barn, spesielt hvis barnet er allergisk mot amoxicillin. Medikamentet kan tas gjennom munnen, intravenøst ​​eller som en injeksjon. Det avhenger av pasienten og legen som type vil bli gitt.

Tetracyklin

Studier har vist at tetracyklin gitt i de tidlige stadier av Lyme sykdom er ikke så effektiv som doksycyklin eller amoxicillin (se lenke i Resources). For å være så effektiv som de to stoffer, hadde den tetracyklin som skal gis i høye doser som ikke alltid er sikker.

Penicillin

Hvis Lyme sykdom begynner å påvirke nervesystemet, en av de mest populære behandlinger er penicillin. Det er mest effektive når de gis intravenøst, og den generelle løpet av disse antibiotika kjører vanligvis 2 til 4 uker.

Doksycyklin

Forskning viser at en enkelt dose av antibiotika doksycyklin, hvis gitt innen 72 timer for å bli bitt av en infisert flått, kan redusere oddsen for å få Lyme sykdom med 87 prosent. Dette er en effektiv behandling og en som er svært populære. Dette stoffet bør ikke brukes på barn under 8 år eller på gravide kvinner.